Начало Хранене Рецепти Салати Със зеленчуци Салата от печени зеленчуци и сирене халуми

Салата от печени зеленчуци и сирене халуми

Салата от печени зеленчуци и сирене халуми - изображение

Хапва ли ви се нещо леко и засищащо за вечеря, но и пълно с вкусове и цветове? Тази салата е страхотен избор, много лека, но в същото време топла и даваща усещането за пълноценно хранене, за разлика от традиционните студени салати.

Необходими продукти:

  • 2 супени лъжици зехтин
  • 2 скилидки чесън
  • 2 връзки млади аспержи
  • 1 червена чушка
  • 2 малки тиквички
  • 180 грама сирене халуми
  • 2 супени лъжици лимонов сок
  • 1/4 чаена чаша кедрови ядки
  • лимонови резени за сервиране

Начин на приготвяне:

Загрейте скара или грил тиган на средна степен.

Нарежете на тънки слайсове по дължина тиквичката.

Чушката също разрежете на широки 3-4 см парчета, така направете и със сиренето халуми.

В малка купичка смачкайте чесъна и добавете зехтина, подправете със сол и черен пипер, според вашия вкус.

Сложете аспержите и чушката в купа и полейте с половината зехтин, разбъркайте, за да се овкусят всички резени от зеленчуците.

Запечете ги на грила, готовите зеленчуци прехвърлете в чиния и покрийте с алуминиево фолио, за да не изстиват.

Овкусете и нарязаните тиквички със зехтина. Гответе на грила за 2-3 минути от всяка страна и ги прехвърлете и тях в чинията.

Гриловайте и сиренето за 1-2 минути от всяка страна, докато стана златисто.

Запечете кедровите ядки на сух тиган, докато леко покафенеят.

Сервирайте салатата, като смесите всички зеленчуци в плато и ги овкусете с малко лимонов сок и поръсете с ядките. Подредете в порцията сиренето халуми и сервирайте с няколко резена лимон.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: taste.com.au

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноХрани и ястияЗдравни съветиНовиниСнимкиДиети