Салата от кисело зеле с ябълка, картофи и бекон
Необходими продукти:
- 1 сладка чушка
- 1 ябълка
- 3 супени лъжици олио
- 3 големи картофа
- 300 грама кисело зеле
- 3 ивици бекон
- 1 голяма глава лук
- сол
- черен пипер
Начин на приготвяне:
Сварете картофите, обелете ги и нарежете на средно големи кубчета.
Бекона нарежете на малки парчета и изпържете в 1 супена лъжица олио за 3 минути, след което при него изсипете наситнения кромид и пържете още 5 минути.
Смесете запръжката с топлите картофени кубчета и разбъркайте. Затворете с капак и оставете така, докато подготвите останалите продукти за салатата.
Нарежете ябълката и чушката на кубчета, киселото зеле изцедете от саламурата (запазете я) и него нарежете.
Добавете ги при картофите с бекона, подправете със сол, черен пипер и дресинг от 1 супена лъжица саламура и останалото олио.
Разбъркайте и да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Сок от кисело зеле (зелева чорба) – ползи и вреди
- Кисело зеле (ферментирало зеле) - полезни свойства и противопоказания
- Пирожки от хляб лаваш и плънка от кисело зеле с кайма
- Боб с наденица и кисело зеле
- Свинско с кисело зеле и картофи
- Как да приготвим ферментирали зеленчуци и защо да ги консумираме
- Да отслабнем с кисело зеле
- Рецепти за свинско с кисело зеле
- Киселото зеле регулира чревната флора и бори рака
- Как да си направим сполучливо кисело зеле (без саламура)
Коментари към Салата от кисело зеле с ябълка, картофи и бекон