Салата от картофи с червен лук и заквасена сметана

Необходими продукти:
- 700 грама картофи, нарязани
- 2 супени лъжици бял оцет
- 1 супена лъжица пълнозърнеста горчица
- 2 супени лъжици заквасена сметана
- 2 чаени лъжици зехтин
- 1 малка глава червен лук - наситнен
- 2 стръка зелен лук
- 2 супени лъжици накълцан свеж копър
Начин на приготвяне:
Сварете картофите във вода, подправена със сол и 1/2 лъжица оцет. Сварените картофи прецедете и веднага подправете с 1 лъжица оцет. Разпределете сварените в две студени тави и оставете да поизстинат за 10 минути, до стайна температура.
Междувременно комбинирайте сметаната, зехтина и червения и зеления лук, чесъна и останалата 1/2 лъжица оцет в купа.
Добавете охладените картофи и разбъркайте.Ако е необходими, подправете със сол и пипер.
Поръсете с нарязания на ситно копър и поднесете.
Салатата може да се съхранява до 5 дни в хладилник, като преди сервиране я оставете да се стопли на стайна температура.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: seriouseats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 250 мл
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 100 мл
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 500 мл
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА КРЕМ СУПА 220 г
СЛАЙСЕР ЗА КАРТОФЕНИ ПРЪЧИЦИ ALPINA
ХИП ПЮРЕ КАРТОФИ СЪС ЗЕЛЕН БОБ И ЗАЕШКО 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Картофени шишчета с масло
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Намалете високата температура със суров картоф
- Салата от пилешко с царевица и гъби
- Лазаня с пилешко и блатове от картофи с бекон
- Немска топла салата от картофи с бекон, масло и копър
- Салата айсберг - състав и полезни свойства
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
Коментари към Салата от картофи с червен лук и заквасена сметана