Рулца от тиквички с риба
Необходими продукти:
800 грама хек или филе от друга риба по ваш избор
2 средни тиквички
5 скилидки чесън
сол, черен пипер и подправки за риба - на вкус
брашно
олио
масло
150 милилитра рибен бульон
6 супени лъжици кетчуп
50 грама кашкавал
листа маруля
Начин на приготвяне:
Почистете рибата, нарежете я на парчета, които овкусете с подправките. Оваляйте ги в брашно и изпържете в нагорещено олио.
Измийте тиквичките и ги нарежете на парчета по дължина с дебелина около 1 сантиметър. Подредете ги на един ред в тава, подмазана с олио, намажете ги с масло и поставете във фурната при 180 градуса за около 10 минути или докато омекнат.
Когато това стане, всяко парче намажете с кетчуп и поръсете с предварително намачкания чесън. В края на всяко сложете по парченце изпържена риба и навийте. Готовите рула закрепете с помощта на клечки за зъби.
Застелете дъното на тава с фолио, подмажете с олио и подредете рулцата. Сложете по мъничко кетчуп на повърхността на всяко от тях, налейте бульона, поръсете с настъргания кашкавал и поставете ястието във фурната. Нека се пече в продължение на половин час при 180 градуса.
Когато го извадите, махнете клечките и подредете рулцата в подходяща чиния върху листа маруля/зелена салата.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Мъфини от тиквички с шунка, домати и яйца
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Палачинки от тиквички с картофи и подправки
- Солен мъфин с овесени ядки и тиквички
- Рецепти за тиквички с пармезан на фурна
- Пълнени тиквички с булгур и гъби
- Руло от тиквички с майонеза и чесън
- Пълнени тиквички с просо, маслини и билки
- Зеленчукова пита от тиквички и моркови и млечна заливка с кашкавал и чесън
Коментари към Рулца от тиквички с риба