Рулца от раци с кашкавалена плънка в панировка
Необходими продукти:
- 200 грама твърд вид кашкавал
- 200 грама рулца от раци
- 1/2 чаена чаша пшенично брашно
- 2 яйца (със средна големина)
- 1 чаена лъжица сладък смлян червен пипер
- 1/2 чаена лъжица сол
- други подправки по избор и на вкус
- мазнина за пържене
- вода (необходимото количество за получаване на течно тесто за панировка)
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата и брашното, подправете и налейте толкова вода, колкото е необходимо, за да се получи течно тесто, наподобяващо гъста сметана като консистенция.
Рулцата от раци развийте и с тях увийте кашкавала, който преди това сте нарязали на парчета с дължината на рулцата.
Потопете в тестото и изпържете в гореща мазнина, докато хапките се зачервят от всички страни (около 4-5 минути са достатъчни).
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: pojrem.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Предястие от кашкавал с рулца от раци и чесън
- Картофена салата с шунка, царевица и рулца от раци
- Салата Клеопатра
- Краб (вид рак)
- Картофени кошнички с вкусна плънка
- Салата от морско зеле с царевица, рулца от раци и майонеза
- Домашни кюфтета от рулца от раци
- Рулца от раци в кашкавалена панировка с чесън
- Салата Снежни човеци от ориз, царевица и рулца от раци
- Предястие от краставици с крема сирене, кашкавал и рулца от раци
Коментари към Рулца от раци с кашкавалена плънка в панировка