Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Рулца от бекон и тиквички с чесън

Рулца от бекон и тиквички с чесън

Рулца от бекон и тиквички с чесън - изображение

Необходими продукти:

  • тиквички
  • ивици бекон
  • чесън
  • сол, зелени и други подправки по избор
  • олио


Количествата от посочените продукти определете според желания брой порции готово предястие.


Начин на приготвяне:

Измийте старателно тиквичките и ги нарежете на тънки ивици, които сварете за кратко или пригответе на пара за 5-6 минути.

Накълцайте ситно избраните зелени подправки, към тях добавете пресовани скилидки чесън на вкус и подправете със сол и любими вкусове и аромати.

Върху всяка ивица бекон сложете по резен тиквичка, а отгоре ароматната чеснова плънка.

Навийте рулца, които подредете вертикално и плътно едно до друго в подходяща тава.

Налейте малко олио запечете предястието за около половин час във фурната при температура от 180 градуса.

Тиквичките ще поемат мазнина от бекона и ще придобият вкус на полуопушени, а чесънът ще помогне за още по-добрия вкус на крайния резултат.

Рулцата може да се приготвят и на тиган, ако предпочитате.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: chef.com.ua

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияСнимкиЛюбопитноНовиниДиети