Рулца от бекон и тиквички с чесън

Необходими продукти:
- тиквички
- ивици бекон
- чесън
- сол, зелени и други подправки по избор
- олио
Количествата от посочените продукти определете според желания брой порции готово предястие.
Начин на приготвяне:
Измийте старателно тиквичките и ги нарежете на тънки ивици, които сварете за кратко или пригответе на пара за 5-6 минути.
Накълцайте ситно избраните зелени подправки, към тях добавете пресовани скилидки чесън на вкус и подправете със сол и любими вкусове и аромати.
Върху всяка ивица бекон сложете по резен тиквичка, а отгоре ароматната чеснова плънка.
Навийте рулца, които подредете вертикално и плътно едно до друго в подходяща тава.
Налейте малко олио запечете предястието за около половин час във фурната при температура от 180 градуса.
Тиквичките ще поемат мазнина от бекона и ще придобият вкус на полуопушени, а чесънът ще помогне за още по-добрия вкус на крайния резултат.
Рулцата може да се приготвят и на тиган, ако предпочитате.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: chef.com.ua
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Рулца от тиквички с бекон и крема сирене с чесън
- Задушено кисело зеле с лук и бекон
- Зеленчукова запеканка
- Пържени тиквички с чесън и соев сос
- Спагети с пармезан, бекон и сметана
- Млечна пица с тиквички, царевица и сирене
- Пай с тиквички и моркови
- Запеканка от тиквички със сметана, горчица, яйца и кашкавал
- Салата от тиквички с орехи
- Печени тиквички с кетчуп, майонеза, чесън и копър
Коментари към Рулца от бекон и тиквички с чесън