Рулца от бекон и тиквички с чесън

Необходими продукти:
- тиквички
- ивици бекон
- чесън
- сол, зелени и други подправки по избор
- олио
Количествата от посочените продукти определете според желания брой порции готово предястие.
Начин на приготвяне:
Измийте старателно тиквичките и ги нарежете на тънки ивици, които сварете за кратко или пригответе на пара за 5-6 минути.
Накълцайте ситно избраните зелени подправки, към тях добавете пресовани скилидки чесън на вкус и подправете със сол и любими вкусове и аромати.
Върху всяка ивица бекон сложете по резен тиквичка, а отгоре ароматната чеснова плънка.
Навийте рулца, които подредете вертикално и плътно едно до друго в подходяща тава.
Налейте малко олио запечете предястието за около половин час във фурната при температура от 180 градуса.
Тиквичките ще поемат мазнина от бекона и ще придобият вкус на полуопушени, а чесънът ще помогне за още по-добрия вкус на крайния резултат.
Рулцата може да се приготвят и на тиган, ако предпочитате.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: chef.com.ua
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Руладини с бекон на фурна
- Пилешки хапки със сирене крема в бекон
- Пълнени гъби с бекон и кашкавал
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Пълнен хляб със зеленчуци и сметанов сос с чесън
- Пълнени тиквички с просо, маслини и билки
- Как да приготвим хрупкав бекон в микровълнова
- Направете пържените тиквички по-здравословни във фурната
Коментари към Рулца от бекон и тиквички с чесън