Руло Фереро Роше
Необходими продукти
За тестото:
5 яйца
3/4 чаена чаша захар
1 чаена чаша брашно
4 супени лъжици какао на прах
3/4 чаена чаша натрошени печени лешници
За крема:
1 1/2 чаени чаши несолено масло
1 кутия Дулсе де лече (380 грама)
1 чаена чаша Нутела
1 чаена чаша натрошени лешници
1/2 чаена чаша сметана за разбиване
4 супени лъжици кондензирано мляко
20 бонбона Фереро Роше
120 грама шоколад
Начин на приготвяне:
Включете фурната да загрява при 180 градуса.
Разбийте яйцата със захарта, докато сместа удвои обема си.
В отделен съд пресейте брашното с какаото. След това с помощта на шпатула прибавете сухата смес към разбитите яйца и замесете тесто. Към него прибавете натрошените лешници, разбъркайте и разпределете върху пергамент с размери 10 х 15 сантиметра. Изпечете във фурната в продължение на 12 минути.
Навийте руло откъм късата страна и оставете да се охлади до стайна температура.
Заемете се с направата на крема.
Смесете размекнатото масло с Нутела-та, прибавете карамеления сос Дулсе де лече и разбъркайте всичко старателно.
Разбийте сметаната и комбинирайте с кондензираното мляко.
Следва да развиете рулото и да покриете повърхността му с маслено-шоколадовата смес. Няколко минути по-късно нанесете 3/4 от млечния крем и подредете бонбоните плътно в един от краищата на тестото. Поръсете 3/4 от лешниците и отново оформете руло. Покрийте го с останалите сметана и лешници.
Разтопете шоколада и с него украсете невероятния десерт. Приберете го в хладилника за една нощ.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Крингъл - датски сладкиш с канела и ядки
- Рецепти за шоколадово руло с маскарпоне
- Лесно шоколадово руло - пънче
- Руло от извара с овесени ядки и банани
- Бисквитено руло с маслен кокосов крем
- Руло без печене
- Руло със стафиди и канела
- Руло зебра с млечен крем и бисквитки
- Руло с плънка от мед и орехи
- Бананово руло без печене
Коментари към Руло Фереро Роше