Руло с плънка от сладко и сметана
Необходими продукти:
1 чаена чаша брашно
1 чаена чаша захар
1/4 чаена лъжица ванилин
4 яйца
350 милилитра сметана за разбиване с масленост 30 - 33%
сладко по ваш избор
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното два пъти. Отделете жълтъците от белтъците. Разбийте белтъците с миксер, прибавяйки постепенно към тях захарта (по една лъжица), сложете и ванилина. Когато изсипете всичката захар, белтъчната маса трябва да бъде бяла на цвят и достатъчно гъста. След това започнете да добавяте жълтъците (пак по 1 лъжица и без да спирате да разбивате). Щом приключите този етап, оставете миксера, защото следва брашното, а него ще бъркате с лъжица. То също се слага постепенно, бъркането да бъде отдолу нагоре.
Бързо изсипете полученото тесто в тава, чието дъно сте застлали с хартия за печене и поставете в предварително загрята до 220 градуса фурна за 25 минути. Веднага извадете тавата от фурната и обърнете блата върху кърпа или хартия за печене. Махнете хартията от тавата. Навийте блата на руло, използвайки използваната при печенето хартия и тази, върху която сте го обърнали. Всичко това трябва да се направи много бързо и оставете рулото да изстине напълно.
Разбийте сметаната хубаво, трябва да се получат "твърди върхове".
Развийте изстиналия блат, намажете с любимото си сладко, след това със сметаната (оставете 2 - 3 лъжици от нея за украса) и отново навийте руло, но този път без хартията.
Украсете десерта със заделената сметана и го приберете в хладилника, за да може плънката да стегне. Може да украсите допълнително по избор.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Крингъл - датски сладкиш с канела и ядки
- Бисквитено руло с маслен кокосов крем
- Рецепти за шоколадово руло с маскарпоне
- Лесно шоколадово руло - пънче
- Руло без печене
- Руло Фереро Роше
- Медено руло с орехи и мармалад
- Сладко канелено руло с пекан и мед
- Бързо руло със сухо мляко
- Руло с крем от бял шоколад
Коментари към Руло с плънка от сладко и сметана