Руло с крем шампанско и малини
Необходими продукти
За блата:
- 4 яйца
- 100 грама захар
- 75 грама брашно
- 50 грама нишесте
- 1 чаена лъжица бакпулвер
- 1 супена лъжица какао на прах
За крема:
- 12 грама желатин
- 2 жълтъка
- 50 грама захар
- 100 милилитра шампанско
- 425 грама сладкарска сметана за разбиване
- 200 грама малини
За украса:
- пресни малини
- ментови листенца
Начин на приготвяне:
Тестото
Яйчените белтъци разбийте с 30 грама от захарта, а жълтъците с 2-3 супени лъжици гореща вода и останалата захар.
Съединете ги, добавете брашното, нишестето, бакпулвера и какаото (пресейте ги преди това). Разбъркайте и разпределете равномерно тестото в тава, покрита с лист пергамент. Изпечете при 200 градуса във фурната за 10-12 минути.
Готовият блат извадете върху кърпа, отстранете хартията и с помощта на тъканта навийте руло, което оставете да се охлади.
Крема
Залейте желатина според указанията върху опаковката. Към жълтъците добавете захарта и разбийте на водна баня.
След това налейте шампанското и разтворете желатина в тази смес. Нека комбинацията се охлади, докато придобие консистенция на желе.
Разбийте 300 милилитра от сметаната, съединете с крема и добавете малините.
Развийте рулото, покрийте блата с вкусния пълнеж и отново оформете руло.
Поставете го в подходящ съд, приберете в хладилника за 2-3 часа.
Преди да поднесете, покрийте десерта с останалата сметана, която също разбийте на пяна и украсете с пресни малини и ментови листенца.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: kraushka.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Бисквитено руло с маслен кокосов крем
- Руло от извара с овесени ядки и банани
- Бързо руло със сухо мляко
- Крингъл - датски сладкиш с канела и ядки
- Руло без печене
- Руло с крем от бял шоколад
- Рецепти за шоколадово руло с маскарпоне
- Медено руло с орехи и мармалад
- Сладко руло от хляб със сирене крема и ягоди
- Шоколадово руло без набухватели с млечен крем и цели портокали
Коментари към Руло с крем шампанско и малини