Руло от пушена сьомга, спанак и босилек

Необходими продукти:
2 чаши пресен спанак
1 чаша пресен босилек
3 яйца
1 с. л. пресен копър (нарязан на ситно)
200 грама крема сирене
сок и кора на 1 лимон
2-3 с. л. каперси
пушена сьомга
сол
пипер
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 175 градуса. Налейте в тенджера малко вода и сложете спанака. Затворете съда с капак да заври и варете 2 минути. Отцедете водата и изплакнете под течаща студена струя. Отново отцедете. Смесете спанака, жълтъците, босилека, солта, пипера в кухненски робот и бъркайте до гладка консистенция. Разбийте белтъците на пяна и към тях внимателно прибавете сместа със спанака. След това изсипете всичко в тава и печете във фурната в продължение на 15 минути или до готовност.
Смесете крема сиренето, копъра, лимоновите сок и кора, сложете сол и пипер.
Върху "блата" от спанак разпределете плънката с крема сиренето, след това каперсите и сьомгата. Навийте на руло и оставете в хладилника за няколко часа или за една нощ.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОМЕГА 3 РИБЕНО МАСЛО капсули 500 мг * 120 SANCT BERNHARD
БИОФОРМ РИБЕНО МАСЛО ОТ НОРВЕЖКА СЬОМГА 200 мл
НовАБОФАРМА ОМЕГА 3 МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули 500 мг * 120
БИОФОРМ АРКТИК СЬОМГА ОМЕГА 3 капсули * 120
НовДЖЕЙМИСЪН РИБЕНО МАСЛО ОТ ДИВА СЬОМГА капсули 1000 мг * 90
ПЛАНТИС ОМЕГА 3 РИБЕНО МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули * 220
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Какви са здравословните ползи на хайвера от сьомга
- Сьомга с меден сос на тиган
- Солени кошнички с пълнеж от сьомга
- Базови съвети за приготвяне на сьомга
- Печено филе от сьомга със салца от авокадо
- Омлет със сьомга, кашкавал и домати
- Сьомга в соев сос с джинджифил и печен праз
- Сьомга Марсала с гъби и кафяв ориз
- Терин с пушена сьомга и крема сирене
- Сьомга с лимонов ориз на тиган
Коментари към Руло от пушена сьомга, спанак и босилек