Руло от пилешко месо, бекон и спанак
Необходими продукти:
- 5 резена бекон
- 1 глава лук
- 2 чаени чаши спанак
- 5 пилешки гърди
- 2 супени лъжици сол
- 1 чаена лъжица черен пипер
- 10 тънки резена шунка
- 12 резена сирене ементал
- 3 чаени чаши брашно
- 8 големи яйца
- 3 чаени чаши галета
- магданоз
за соса:
- 3 супени лъжици масло
- 2 скилидки чесън - пресовани
- 3 супени лъжици брашно
- 2 чаени чаши прясно мляко
- 1/4 чаена чаша дижонска горчица
- 1 чаена чаша настърган пармезан
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете бекона на ситно и го запържете за около 3-4 минути. Добавете лука и пържете, докато се карамелизира - около 10 минути. Сложете спанака и оставете да се задушава 3 минути, докато омекне. Свалете от котлона.
Сложете пилешките гърди между два слоя стреч фолио и ги начукайте, докато станат тънки. Повторете с останалото месо.
Подредете ги върху голям лист домакински фолио, в редица, като застъпвате краищата им. Подправете със сол и пипер.
Върху месото подредете шунката, сиренето и отгоре сложете плънката от бекон и спанак.
Навийте стегнато руло с помощта на фолиото и приберете за 1 час в хладилник.
След това разпределете разбити яйцата, галетата и брашното в 3 тави с подходящ размер, за да панирате в тях.
Оваляйте рулото в брашното, след това потопете в яйцата, галетата, отново в яйца и отново в галета.
Сложете да се пече на 190 градуса за 40 минути, докато рулото покафенее.
През това време направете соса: В касерола разтопете маслото на средна температура и сложете чесъна да се запържи, докато освободи аромата си. Добавете брашното и го запържете до покафеняване. Добавете млякото като бъркате непрекъснато. Прибавете и дижонската горчица, овкусете със сол и пипер.
Накрая добавете настъргания пармезан, разбъркайте непрекъснато, когато сиренето се разтопи, свалете от котлона.
Сервирайте рулото със сос и магданоз.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasty.co
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко руло с плънка от шунка и кашкавал
- Свинско руло с гъбена плънка и обвивка от бекон
- Руло от свински джолан с чесън
- Празнично пилешко руло с гъби и ядки
- Рулца от пилешки гърди със зеленчуци в млечен сос
- Руло от свинско със сушени сини сливи и орехи
- Пилешки рулца с пушено сирене в соев сос
- Руло от лозови листа със свинско месо
- Пилешко руло с плънка от кашкавал и зелени подправки
- Мраморно пилешко руло с чесън
Коментари към Руло от пилешко месо, бекон и спанак