Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Руло от пилешко месо, бекон и спанак

Руло от пилешко месо, бекон и спанак

Руло от пилешко месо, бекон и спанак - изображение

Необходими продукти:

  • 5 резена бекон
  • 1 глава лук
  • 2 чаени чаши спанак
  • 5 пилешки гърди
  • 2 супени лъжици сол
  • 1 чаена лъжица черен пипер
  • 10 тънки резена шунка
  • 12 резена сирене ементал
  • 3 чаени чаши брашно
  • 8 големи яйца
  • 3 чаени чаши галета
  • магданоз

за соса:

  • 3 супени лъжици масло
  • 2 скилидки чесън - пресовани
  • 3 супени лъжици брашно
  • 2 чаени чаши прясно мляко
  • 1/4 чаена чаша дижонска горчица
  • 1 чаена чаша настърган пармезан
  • сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Нарежете бекона на ситно и го запържете за около 3-4 минути. Добавете лука и пържете, докато се карамелизира - около 10 минути. Сложете спанака и оставете да се задушава 3 минути, докато омекне. Свалете от котлона.

Сложете пилешките гърди между два слоя стреч фолио и ги начукайте, докато станат тънки. Повторете с останалото месо.

Руло плънка

Подредете ги върху голям лист домакински фолио, в редица, като застъпвате краищата им. Подправете със сол и пипер.

Върху месото подредете шунката, сиренето и отгоре сложете плънката от бекон и спанак.

Навийте стегнато руло с помощта на фолиото и приберете за 1 час в хладилник.

След това разпределете разбити яйцата, галетата и брашното в 3 тави с подходящ размер, за да панирате в тях.

Оваляйте рулото в брашното, след това потопете в яйцата, галетата, отново в яйца и отново в галета.

Сложете да се пече на 190 градуса за 40 минути, докато рулото покафенее.

През това време направете соса: В касерола разтопете маслото на средна температура и сложете чесъна да се запържи, докато освободи аромата си. Добавете брашното и го запържете до покафеняване. Добавете млякото като бъркате непрекъснато. Прибавете и дижонската горчица, овкусете със сол и пипер.

Накрая добавете настъргания пармезан, разбъркайте непрекъснато, когато сиренето се разтопи, свалете от котлона.

руло

Сервирайте рулото със сос и магданоз.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasty.co

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноХрани и ястияХранене при...Здравни съветиЛайфстайлДиетиНовиниАнкети