Руло от лозови листа със свинско месо

Необходими продукти:
- 40-50 броя лозови листа
- 500 грама свинско вратно месо
- 3 супени лъжици лук, наситнен
- 1-2 нарязани сушени домата
- 1 морков, обелен и настърган
- зехтин за запръжка
- сол, черен пипер, кимион
- 1 чаена лъжичка червен пипер
- 1 пресована скилидка чесън
- 2-3 нарязани на ситно картофа
за млечния сос
- 1 супена лъжица краве масло
- 10 грама брашно
- 300 грама краве кисело мляко
- 20 милилитра прясно мляко
- сол, черен пипер и сок от половин лимон
Начин на приготвяне:
Ако използвате свежи лозови листа трябва да ги попарите в подсолена вода. Разстелете листата, така че да успеете да ги навиете на руло, подложете лист алуминиево фолио под тях. В тенджера загрейте мазнина и запържете лука, чесъна, моркова и доматите.
Разбъркайте и добавете ситно нарязаното свинско месо, картофите и подправете със сол, черен пипер, червен пипер и кимион според вкуса ви. Гответе на тих огън за 10 минути и охладете. Разпределете плънката по дължина в средите на листата и с помощта на фолиото завийте стегнато руло.
Сложете рулото в намазана в тава, налейте 1/2 чаена чаша вода и запечете в загрята фурна на 200 градуса за 30 минути. В друг съд загрейте маслото, запържете брашното и разредете със смес от прясно и кисело мляко. Подправете със сол, черен пипер и сок от лимон. След готовност поднесете ястието, гарнирано с получения млечен сос.
Добър апетит!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.olivemagazine.gr
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко руло с плънка от шунка и кашкавал
- Свинско руло с гъбена плънка и обвивка от бекон
- Руло от пилешки гърди с плънка от лук, спанак и кашкавал
- Пилешки рулца с гъби в млечен сос с кашкавал
- Пилешко руло в бутер тесто
- Празнично пилешко руло с гъби и ядки
- Пилешки рулца с пушено сирене в соев сос
- Руло от колбас с крема сирене и чушка
- Руло от крема сирене с бекон, ядки и сушени плодове
- Свинско руло с чеснова паста и билки
Коментари към Руло от лозови листа със свинско месо