Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Руло от лозови листа със свинско месо

Руло от лозови листа със свинско месо

Руло от лозови листа със свинско месо - изображение

Необходими продукти:


  • 40-50 броя лозови листа
  • 500 грама свинско вратно месо
  • 3 супени лъжици лук, наситнен
  • 1-2 нарязани сушени домата
  • 1 морков, обелен и настърган
  • зехтин за запръжка
  • сол, черен пипер, кимион
  • 1 чаена лъжичка червен пипер
  • 1 пресована скилидка чесън
  • 2-3 нарязани на ситно картофа

 

за млечния сос

 

  • 1 супена лъжица краве масло
  • 10 грама брашно
  • 300 грама краве кисело мляко
  • 20 милилитра прясно мляко
  • сол, черен пипер и сок от половин лимон

 

Начин на приготвяне:

 

Ако използвате свежи лозови листа трябва да ги попарите в подсолена вода. Разстелете листата, така че да успеете да ги навиете на руло, подложете лист алуминиево фолио под тях. В тенджера загрейте мазнина и запържете лука, чесъна, моркова и доматите.

Разбъркайте и добавете ситно нарязаното свинско месо, картофите и подправете със сол, черен пипер, червен пипер и кимион според вкуса ви. Гответе на тих огън за 10 минути и охладете. Разпределете плънката по дължина в средите на листата и с помощта на фолиото завийте стегнато руло.

Сложете рулото в намазана в тава, налейте 1/2 чаена чаша вода и запечете в загрята фурна на 200 градуса за 30 минути. В друг съд загрейте маслото, запържете брашното и разредете със смес от прясно и кисело мляко. Подправете със сол, черен пипер и сок от лимон. След готовност поднесете ястието, гарнирано с получения млечен сос.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: www.olivemagazine.gr

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиРецептиИсторияБотаникаЛюбопитноХрани и ястияСнимкиЛайфстайлНовиниАнкетиХранене при...Социални грижиНормативни актовеДиети