Рула от патладжани на скара с пълнеж от фета и ядки

Необходими продукти:
- 1 голям патладжан или 2 малки
- 1 опаковка фета
- 30 гр орехи
- 1-2 с. л. гръцко кисело мляко
- подправки: сол, пипер, кайенски пипер, сух босилек, орегано
- зехтин
Начин на приготвяне:
Измийте патладжана и го нарежете на тънки ивици. Посолете ги и ги оставете в купа за 30 минути, за да се премахне горчивият вкус. След това измийте лентите и ги подсушете. Напръскайте ги със зехтин и ги изпечете на скара.
Смесете сиренето фета с натрошените орехи, млякото и подправките. След като патладжанът изстине напълно, направете рулца от ивиците и ги напълнете с получената смес. Стегнете ги и закрепете.
Бон апети!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Лесна лазаня с патладжан и рикота
- Пълнени патладжани с кайма, домати и кашкавал
- Пълнени патладжани с шунка, лук и кашкавал
- Патладжан
- Рецепти за лятна доматена манджа с чушки и патладжани
- Оригинални турски рецепти за имамбаялдъ
- Печен патладжан с оцет и чесън
- 10 грешки при отглеждането на патладжан, които не бива да допускаме
- Запеканка от кайма и патладжани със сос Бешамел
Коментари към Рула от патладжани на скара с пълнеж от фета и ядки