Рула от патладжани на скара с пълнеж от фета и ядки
Необходими продукти:
- 1 голям патладжан или 2 малки
- 1 опаковка фета
- 30 гр орехи
- 1-2 с. л. гръцко кисело мляко
- подправки: сол, пипер, кайенски пипер, сух босилек, орегано
- зехтин
Начин на приготвяне:
Измийте патладжана и го нарежете на тънки ивици. Посолете ги и ги оставете в купа за 30 минути, за да се премахне горчивият вкус. След това измийте лентите и ги подсушете. Напръскайте ги със зехтин и ги изпечете на скара.
Смесете сиренето фета с натрошените орехи, млякото и подправките. След като патладжанът изстине напълно, направете рулца от ивиците и ги напълнете с получената смес. Стегнете ги и закрепете.

Бон апети!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
- Ливанска разядка Мутабал
- Лесна лазаня с патладжан и рикота
- Рецепти за консерва от патладжани с чушки
- Пълнени патладжани с кайма, домати и кашкавал
- Салата от печени патладжани и чушки с рукола и чесън
- Патладжани по корейски (с моркови, лук и чесън)
- Патладжани
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Капоната (италианско зеленчуково рагу от патладжани с каперси и маслини)
Коментари към Рула от патладжани на скара с пълнеж от фета и ядки