Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Розички от тесто с ябълкова плънка

Розички от тесто с ябълкова плънка

Розички от тесто с ябълкова плънка - изображение

Необходими продукти


За маята:

  • 1 супена лъжица мая
  • 50 милилитра прясно мляко
  • 1 супена лъжица захар
  • 2 супени лъжици брашно

За тестото:

  • 2 яйца
  • 100 грама захар
  • 700 грама брашно
  • 200 милилитра прясно мляко
  • 1/2 чаена лъжица сол

За плънката:

  • 500 грама ябълки
  • 100 грама масло
  • 1-2 супени лъжици захар


Начин на приготвяне:

Сложете маята в купа, добавете захарта, налейте топлото мляко (да бъде с температура 40 градуса) и изсипете брашното. Разбъркайте и оставете сместа в на топло място за половин час.

След това към нея прибавете яйцата, останалите захар и брашно, солта. Постепенно налейте млякото (отново да бъде топло) и замесете меко тесто. Покрийте го с кърпа и оставете на топло място за час-час и половина.


Плънката

Обелете ябълките, почистете ги от семената и нарежете на кубчета.

Разтопете маслото в тенджера, изсипете плодовите парченца и ги поръсете със захарта. Бъркайте и гответе в продължение на 5 минути на среден огън.

Когато тестото втаса, внимателно го омесете още веднъж и нека престои още половин час.

След това го накъсайте на малки топки, разточете ги под формата на кръгове върху набрашнена повърхност.

По краищата направете три разреза (от края към центъра на тестото) с дължина около 3 сантиметра, те трябва да бъдат на еднакво разстояние един от друг.

В средата на основата сложете от ябълковия пълнеж и оформете розички, повдигайки "елементите" от тестото към върха.

Подредете готовите розички в тава, която преди това сте застелили с пергаментова хартия. Намажете повърхността им с яйце и ги изпечете в загрята (на 200 градуса) фурна.

След около 15-20 минути ще бъдат готови. Изчакайте да се охладят и тогава поднесете.

 

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ivona.bigmir.net

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайлХрани и ястияЗдравни съветиЛюбопитноАлт. медицинаДиетиСнимкиБотаника