Ризото с пилешко, царевица, бяло вино и кашкавал
Необходими продукти:
- 1,200 литра пилешки бульон
- 400 грама пилешко филе
- 350 грама ориз арборио
- 200 грама царевица (консервирана)
- 200 милилитра бяло вино (полусухо)
- 100 грама лук (1 глава със среден размер)
- 100 грама кашкавал
- 30 милилитра зехтин
- 1 сладка жълта чушка
- 1 чаена лъжица сол (морска)
- 1/4 чаена лъжица черен пипер (смлян)
- 1/8 чаена лъжица шафран
Начин на приготвяне:
В малко зехтин изпържете накълцания стар лук, който трябва да стане прозрачен. Тогава към него прибавете нарязаното на малки парчета филе. Щом то побелее, сложете чушката (също нарязана) и разбъркайте продуктите. Няколко минути по-късно сложете шафрана.
Ред е на ориза, добавете и него в съда, подсолете и след 2-3 минути, когато сместа се затопли, започнете да наливате в нея по малко от виното, като не спирате да бъркате.
Щом зърната поемат алкохола, налейте пилешкия бульон, а в края на приготвянето подправете със солта и черния пипер.
Поднесете ризотото горещо, поръсено с кашкавала и зелени подправки.
Добър апетит!
Източник: vkuso.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Ризото с морски дарове и пармезан
- Миланско ризото с шафран
- Ризото с кюфтенца, домати и спанак
- Ризото с миди, бяло вино и пармезан
- Ризото с киноа и печурки
- Ориз с карфиол и лешници на фурна
- Ризото с тиква и индийско орехче
- Ризото със запечени домати и босилек
- Ризото с джоджен и лек сос
- Гъбено ризото с чесън и пармезан
Коментари към Ризото с пилешко, царевица, бяло вино и кашкавал