Начало Хранене Рецепти Основни ястия От зърнени и бобови Ризото с пилешко, царевица, бяло вино и кашкавал

Ризото с пилешко, царевица, бяло вино и кашкавал

Ризото с пилешко, царевица, бяло вино и кашкавал - изображение

Необходими продукти:

  • 1,200 литра пилешки бульон
  • 400 грама пилешко филе
  • 350 грама ориз арборио
  • 200 грама царевица (консервирана)
  • 200 милилитра бяло вино (полусухо)
  • 100 грама лук (1 глава със среден размер)
  • 100 грама кашкавал
  • 30 милилитра зехтин
  • 1 сладка жълта чушка
  • 1 чаена лъжица сол (морска)
  • 1/4 чаена лъжица черен пипер (смлян)
  • 1/8 чаена лъжица шафран


Начин на приготвяне:

В малко зехтин изпържете накълцания стар лук, който трябва да стане прозрачен. Тогава към него прибавете нарязаното на малки парчета филе. Щом то побелее, сложете чушката (също нарязана) и разбъркайте продуктите. Няколко минути по-късно сложете шафрана.

Ред е на ориза, добавете и него в съда, подсолете и след 2-3 минути, когато сместа се затопли, започнете да наливате в нея по малко от виното, като не спирате да бъркате.

Щом зърната поемат алкохола, налейте пилешкия бульон, а в края на приготвянето подправете със солта и черния пипер.

Поднесете ризотото горещо, поръсено с кашкавала и зелени подправки.

Добър апетит!

Източник: vkuso.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноЗдравни съветиХрани и ястияХранене при...ДиетиЛайфстайлБотаникаНовиниСнимки