Рибено руло с лук и сварени яйца
Необходими продукти:
1 килограм филе от риба без малки кости кости (може сом, например)
3 яйца
1 глава лук
1/2 жълта чушка
1/2 оранжева чушка
100 грама масло
подправки за риба
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете рибата в подсолена вода до готовност, след което накъсайте с ръце, правейки на кайма. Сварете яйцата, лука накълцайте на ситно и го запържете до златисто в маслото. Чушките нарежете на малки кубчета. Смесете в купа каймата, чушките, запържения лук заедно с маслото. Разбъркайте всичко хубаво, сложете подправките.
Половината от получената смес разпределете върху найлоново фолио, сложете яйцата цели, а върху тях останалата кайма. Оформете стегнато руло, което увийте във фолиото. След това може да направите втори пласт с алуминиево, ако желаете и приберете в хладилника за час.
Украсете по желание и поднесете.
Добър апетит!
Коментари към Рибено руло с лук и сварени яйца