Руло от рибена кайма с гъби и яйца
Необходими продукти:
- филе от риба треска
- глава лук за каймата
- 1-2 моркова
- гъби
- 4 яйца (1 за каймата, 2 за плънката и 1 за намазване)
- сол и черен пипер
- магданоз
- кетчуп
- горчица
Начин на приготвяне:
С помощта на машинка за мелене на кайма смелете рибеното филе заедно с главата лук. Подправете каймата със сол и черен пипер, чукнете в нея яйцето и по желание може да сложите намокрен с вода или прясно мляко и изцеден хляб (1 филия).
В случай че филето е сухо, добавете парченце краве масло към сместа.
Разпределете каймата върху правоъгълен найлонов пакет и в средата на тази основа разположете ивици от продуктите за плънката: една от настърганите моркови, една от нарязаните и запържени печурки, една от наситнения магданоз, една от сварените белтъци и една от сварените жълтъци.
С помощта на пакета навийте руло и го сложете върху лист алуминиево фолио. Повърхността намажете със смес от последното яйце, малко кетчуп и горчица.
Изпечете на 190 градуса за 40 минути и да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: kuharka.ru
Коментари към Руло от рибена кайма с гъби и яйца