Рибено руло с гъби и яйца
Необходими продукти:
500 грама филе от риба по ваш избор
100 грама бял хляб
100 милилитра прясно мляко
1 яйце
50 грама масло
индийско орехче
черен пипер
сол
За пълнежа:
2 глави лук
1 яйце
1 чаена чаша сварени гъби
олио
сол
черен пипер
настърган кашкавал за поръсване
яйце за намазване
Начин на приготвяне:
Накиснете хляба в млякото и смелете заедно с рибата. Прибавете подправките, разтопеното масло, разбитото яйце и разбъркайте старателно всичко.
Направете плънката. За целта задушете гъбите и лука в олио и залейте с разбитото яйце, смесено с вода. Наливайте от сместа, докато консистенцията се сгъсти.
Разпределете част "каймата" по дъното и стените на подходяща форма, изсипете гъбите, притиснете ги и покрийте плътно с останалата смес.
Приберете в камерата на хладилника за 30 минути.
Когато извадите, прехвърлете "пръстена" в тава, застлана с хартия за печене, намажете повърхността с разбито яйце, поръсете с настърган кашкавал и поставете рулото във фурната да се пече в продължение на 30 минути при 200 градуса.
Вместо гъби може да използвате кисели краставички с лук, например.
Добър апетит!
Коментари към Рибено руло с гъби и яйца