Рибено руло със спанак в тесто
Необходими продукти:
500 грама бутер тесто
400 грама филе от сьомга (или друга риба по избор)
200 грама спанак
2 сварени яйца
4 супени лъжици готварска сметана
1 средна глава лук
2 супени лъжици лимонов сок
2 супени лъжици растително олио
смлян черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете лука на полукръгчета и го изпържете до златисто в нагорещено олио. Прибавете измития спанак и нека се приготвя в продължение на 3 минути.
Нарежете половината от филето на ситно и го сложете в съда при спанака и лука, напръскайте с лимоновия сок.
Останалата риба смелете с помощта на блендер, налейте сметаната, сварените и настъргани яйца, сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте всичко.
Разточете тестото с дебелина не повече от 5 милиметра. Върху него разпределете получената рибена кайма, следва слой от спаначената комбинация с лука и парченцата филе. Оформете стегнато руло, което поставете в подходяща форма, чието дъно сте покрили с хартия за печене.
Загрейте фурната до 200 градуса и изпечете рулото в продължение на 40 минути.
Може да поднесете, поръсвайки с нарязан пресен магданоз или друга любима зелена подправка.
Добър апетит!
Коментари към Рибено руло със спанак в тесто