Начало Хранене Рецепти Основни ястия От риба и морски продукти Рибени сарми в доматен сос на фурна

Рибени сарми в доматен сос на фурна

Рибени сарми в доматен сос на фурна - изображение

Необходими продукти:

  • 500 грама филе тилапия (може да използвате и друга риба)
  • 300 грама зеле
  • 3-4 супени лъжици ориз
  • 1 глава лук
  • 200 милилитра доматен сок (или използвайте разредено с вода доматено пюре)
  • по щипка пипер и сол
  • 2 супени лъжици олио
  • магданоз

 

Начин на приготвяне:

Сварете прясното зеле до омекване и го нарежете ситно. Ориза също сварете до готовност (подсолете водата).

зеле

Филето нарежете на големи парчета, сложете ги в блендер и смелете, за да се получи кайма.

риба

Смесете рибата с ориза и зелето, подправете с пипер и сол.

ориз

Лука накълцайте и запържете в олио, след което прибавете в сместа, която направихте.

Омесете добре каймата, от нея оформете големи сарми и ги подредете в тава.

сарма

Запечете ги за 10 минути във фурната (температурата да е средна, 180 градуса).

След това налейте доматения сок (или разредено с вода доматено пюре). Може да сложите малко пикантен кетчуп, ако желаете.

доматен сос

Върнете сармите във фурната за още 10-15 минути.

Готовото ястие поднесете горещо и украсено с пресни магданозени листенца.

сарма

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povar.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти