Рибени кюфтета с моркови, тиквички и чесън
Необходими продукти:
650 грама филе от бяла риба по ваш избор
1 средна глава лук
1 среден морков
1/2 тиквичка
2 скилидки чесън
8 супени лъжици овесени ядки
1-2 яйца (малки)
4 супени лъжици брашно (за овалване на кюфтетата)
3 супени лъжици зехтин за изпържване на зеленчуците
4 супени лъжици олио за пържене на кюфтетата
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Настържете моркова и тиквичките, лука и чесъна нарежете. Изпържете зеленчуците в нагорещен зехтин и ги оставете да се охладят.

Почистете рибата от костите (ако не са отстранени) и я смелете (използвайте машинка за мелене на кайма). След това прибавете охладените зеленчуци, яйцата, подправки на вкус и овесените ядки.
Омесете всичко добре и оставете сместа да престои 30 минути.

След това разделете на малки равни части, които сплескайте между дланите си, оформяйки плоски кръгли кюфтета и оваляйте в брашно.


Изпържете ги в олиото, докато придобият златиста коричка от двете страни.

Може да поднесете с гарнитура по избор.

Добър апетит!
Снимки: byfet.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Кюфтета от риба тон с майонезен сос
- Кюфтета от сьомга с картофи и ориз
- Кюфтета от грах и филе от треска
- Кюфтета от сьомга и тофу
- Сьомгови кюфтета с лимонова трева
- Кюфтета от картофи с риба тон и чесън
- Кюфтета от рулца от раци и кашкавал
- Кюфтета от риба тон и рулца от раци
- Сьомга на кюфтета с авокадово-сметанов сос
- Рибени кюфтета с плънка от гъби и лук
Коментари към Рибени кюфтета с моркови, тиквички и чесън