Рибени кюфтета с къри, лимонов сок и магданоз
Необходими продукти:
- 500 грама филе от бяла риба, нарязано на едро
- 2 супени лъжици червена къри паста
- 1 супена лъжица магданоз
- 3 чаени лъжички соев сос
- 1 супена лъжица лимонов сок
- 1 яйце
- 1/4 чаена чаша оризово брашно /или царевично/
- 4-6 супени лъжици олио
За гарниране:
- сладък чили сос
- пресен магданоз
- резени лайм
Начин на приготвяне:
- Пасирайте в блендер рибните филета, червената къри паста, магданоза, соевия сос, лимонови сок и яйцето.
- Прехвърлете сместа в купа, добавете брашното и разбъркайте.
- Загрейте 3-4 супени лъжици олио в голям тиган на средно силен огън.
- Изсипете 1/4 чаена чаша от сместа в тигана и оформете кюфте с дебелина около 1 сантиметър, използвайки лъжица.
- Направете 4-5 кюфтета и пържете около 3 минути от всяка страна до златисто кафяв цвят. Прехвърлете върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
- Повторете с останалата смес, като добавите мазнина в тигана, когато е необходимо.
- Поднесете рибените кюфтета, гарнирани със сладък чили сос, пресен магданоз и резени лайм.
Приятен апетит!
Снимки: recipetineats.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Кюфтета от риба тон с майонезен сос
- Кюфтета от риба тон и рулца от раци
- Кюфтета от кълцана сьомга с гъби
- Сьомга на кюфтета с авокадово-сметанов сос
- Сочни кюфтета от риба и пилешко
- Кюфтета от сьомга с картофи и ориз
- Рибени кюфтета с моркови, тиквички и чесън
- Рибени кюфтета
- Кюфтета от рулца от раци и кашкавал
- Рибени кюфтета с плънка от гъби и лук
Коментари към Рибени кюфтета с къри, лимонов сок и магданоз