Рибени кюфтета с боб
Необходими продукти:
400 грама рибено филе (пъстърва или треска, например)
250 грама бял боб от консерва (без водата)
1 яйце
1 глава лук
сол и подправки на вкус
олио
Начин на приготвяне:
Смелете боба и филето с помощта на блендер, прибавете нарязания на малки кубчета лук. Разбийте яйцето с вилица, изсипете го при останалите продукти, сложете подправки на вкус.
Разбъркайте всичко хубаво и от получената кайма оформете кюфтета, като намокряте ръцете си със студена вода.
Изпържете ги в нагорещено олио от двете страни до образуването на апетитна коричка.
Когато обръщате кюфтетата, бъдете внимателни, тъй като консистенцията е много нежна.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Кюфтета от риба тон с майонезен сос
- Кюфтета от картофи с риба тон и чесън
- Кюфтета от рулца от раци и кашкавал
- Рибени кюфтета със зеленчуци и чесън
- Сочни кюфтета от риба и пилешко
- Кюфтета от сьомга с картофи и ориз
- Кюфтета от кълцана сьомга с гъби
- Кюфтета от риба тон и рулца от раци
- Сьомга на кюфтета с авокадово-сметанов сос
- Рибени кюфтета с плънка от гъби и лук
Коментари към Рибени кюфтета с боб