Рибени кюфтета със зеленчуци и чесън

Необходими продукти:
500 грама рибено филе
1 морков
1 глава лук
1 картоф
2 скилидки чесън
70 грама бяло зеле
1 яйце
магданоз
сол и черен пипер на вкус
подправки за риба на вкус
галета
олио
Начин на приготвяне:
Смелете филето заедно с почистените и обелени сурови зеленчуци (използвайте машинка за мелене на кайма). Към получената кайма прибавете яйцето, нарязан магданоз, сол, пипер и подправки за риба на вкус. Сложете и 2 - 3 супени лъжици галета, разбъркайте всичко добре с лъжица.
Оформете кюфтета от сместа, оваляйте ги в галета и изпържете в нагорещено олио от двете страни на среден огън до готовност.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Кюфтета от риба тон с майонезен сос
- Сьомга на кюфтета с авокадово-сметанов сос
- Кюфтета от калмари с морков и картоф
- Сьомгови кюфтета с лимонова трева
- Рибени кюфтета с плънка от гъби и лук
- Кюфтета от сьомга с картофи и ориз
- Кюфтета от риба тон и рулца от раци
- Рибени кюфтета в ароматен сос
- Рибени кюфтета със спанак в млечен сос
- Рибени кюфтета с боб
Коментари към Рибени кюфтета със зеленчуци и чесън