Рибени кюфтета със зеленчуци и чесън
Необходими продукти:
500 грама рибено филе
1 морков
1 глава лук
1 картоф
2 скилидки чесън
70 грама бяло зеле
1 яйце
магданоз
сол и черен пипер на вкус
подправки за риба на вкус
галета
олио
Начин на приготвяне:
Смелете филето заедно с почистените и обелени сурови зеленчуци (използвайте машинка за мелене на кайма). Към получената кайма прибавете яйцето, нарязан магданоз, сол, пипер и подправки за риба на вкус. Сложете и 2 - 3 супени лъжици галета, разбъркайте всичко добре с лъжица.
Оформете кюфтета от сместа, оваляйте ги в галета и изпържете в нагорещено олио от двете страни на среден огън до готовност.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Кюфтета от риба тон с майонезен сос
- Кюфтета от риба тон и рулца от раци
- Кюфтета от кълцана сьомга с гъби
- Сьомга на кюфтета с авокадово-сметанов сос
- Сочни кюфтета от риба и пилешко
- Кюфтета от сьомга с картофи и ориз
- Рибени кюфтета с моркови, тиквички и чесън
- Рибени кюфтета
- Кюфтета от рулца от раци и кашкавал
- Рибени кюфтета с къри, лимонов сок и магданоз
Коментари към Рибени кюфтета със зеленчуци и чесън