Начало Хранене Рецепти Супи От морски продукти и риба Рибена супа с червена къри паста

Рибена супа с червена къри паста

Рибена супа с червена къри паста - изображение

Необходими продукти:

  • 4 яйца
  • 1/4 чаена чаша зехтин (60 мл)
  • 2 глави червен лук
  • 2 скилидки чесън
  • 1 стрък лимонена трева
  • 1/4 чаена чаша червена къри паста
  • 2 супени лъжици кафява захар
  • 800 мл кокосов крем
  • 2 стръка броколини (може да замените с броколи)
  • 800 грама филе от риба барамунди (заменете с бяла риба по избор)
  • сока от 2 лимона
  • 2 супени лъжици кориандър
  • ориз на пара за сервиране (по желание)
  • 1/2 чаена лъжица сол
  • 1/2 чаена лъжица черен пипер
  • 160 милилитра вода

Начин на приготвяне:

Сварете яйцата за 7 минути, след което веднага прехвърлете в студена вода и оставете настрана. Междувременно нарежете лука и лимоновата трева на кубчета. Задушете ги в мазнината, заедно с пресованите скилидки чесън и къри пастата, не спирайте да ги разбърквате в продължение на 5 минути, докато омекнат.

В кокосовия крем разбъркайте кафявата захар и прибавете към останалите продукти в тенджерата, долейте 2/3 чаена чаша вода. Оставете сместа да къкри няколко минути. Добавете броколините и рибата барамунди. Разбърквайте от време на време, докато ястието стане готово и рибата се свари - не повече от 6-7 минути. Изключете котлона, полейте с лимоновия сок и подправете с кориандъра, солта и черния пипер.
Разрежете на половина сварените яйца и ги сложете в кърито. Сервирайте с ориз на пара.

 

за framar.bg: Данна Панджарова
Източник: taste.com.au

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛюбопитноБотаникаХрани и ястияСнимкиНовиниЛайфстайлДиетиСпортИсторияХранене при...