Рибена супа с червена къри паста
Необходими продукти:
- 4 яйца
- 1/4 чаена чаша зехтин (60 мл)
- 2 глави червен лук
- 2 скилидки чесън
- 1 стрък лимонена трева
- 1/4 чаена чаша червена къри паста
- 2 супени лъжици кафява захар
- 800 мл кокосов крем
- 2 стръка броколини (може да замените с броколи)
- 800 грама филе от риба барамунди (заменете с бяла риба по избор)
- сока от 2 лимона
- 2 супени лъжици кориандър
- ориз на пара за сервиране (по желание)
- 1/2 чаена лъжица сол
- 1/2 чаена лъжица черен пипер
- 160 милилитра вода
Начин на приготвяне:
Сварете яйцата за 7 минути, след което веднага прехвърлете в студена вода и оставете настрана. Междувременно нарежете лука и лимоновата трева на кубчета. Задушете ги в мазнината, заедно с пресованите скилидки чесън и къри пастата, не спирайте да ги разбърквате в продължение на 5 минути, докато омекнат.
В кокосовия крем разбъркайте кафявата захар и прибавете към останалите продукти в тенджерата, долейте 2/3 чаена чаша вода. Оставете сместа да къкри няколко минути. Добавете броколините и рибата барамунди. Разбърквайте от време на време, докато ястието стане готово и рибата се свари - не повече от 6-7 минути. Изключете котлона, полейте с лимоновия сок и подправете с кориандъра, солта и черния пипер.
Разрежете на половина сварените яйца и ги сложете в кърито. Сервирайте с ориз на пара.
за framar.bg: Данна Панджарова
Източник: taste.com.au
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Супи от риба и морски продукти
- Бистра супа с морски дарове
- Рибена супа със сметана
- Супа от сьомга с картофи и сметана
- Супа от копърка с ориз и картофи
- Рибена супа с ориз и картофи
- Крем супа от броколи със сьомга
- Рибена супа с гъби
- Крем супа от сьомга с картофи и лук
- Супа от треска със сметана и картофи
- Пикантна рибена чорба с джинджифил и соев сос
Коментари към Рибена супа с червена къри паста