Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Рататуй с тиквички и бекон

Рататуй с тиквички и бекон

Рататуй с тиквички и бекон - изображение

Необходими продукти:

  • 4 ивици бекон
  • 1 глава лук
  • 3-4 едри домата
  • 70 грама доматено пюре
  • 60 милилитра зехтин
  • 1 скилидка чесън
  • сол на вкус
  • 1 чаена лъжица провансалски подправки
  • 1 патладжан
  • 3-4 тиквички
  • 1 сладка зелена чушка
  • 300 грама кашкавал

 

Начин на приготвяне:

Нарежете бекона на едри парчета, лука - на дребни кубчета. Смесете двата продукта в тиган и ги пържете на среден огън, докато беконът стане хрупкав.

Тогава прибавете нарязаните на едри кубчета домати, доматеното пюре, зехтина, накълцания чесън, подправките и разбъркайте. Половината от комбинацията разпределете по дъното на тава.

Патладжана нарежете на кубчета, тиквичките - на кръгчета, а чушката - на малки ивици. Половината от тези зеленчуци изсипете във формата върху доматената смес и поръсете с 1/2 от настъргания кашкавал.

След това сложете останалите запръжка, зеленчуци и кашкавал (настърган). Изпечете във фурната на 190 градуса за 50-55 минути.


Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: lifehacker.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияСнимкиЛюбопитноДиети