Рататуй с тиквички и бекон

Необходими продукти:
- 4 ивици бекон
- 1 глава лук
- 3-4 едри домата
- 70 грама доматено пюре
- 60 милилитра зехтин
- 1 скилидка чесън
- сол на вкус
- 1 чаена лъжица провансалски подправки
- 1 патладжан
- 3-4 тиквички
- 1 сладка зелена чушка
- 300 грама кашкавал
Начин на приготвяне:
Нарежете бекона на едри парчета, лука - на дребни кубчета. Смесете двата продукта в тиган и ги пържете на среден огън, докато беконът стане хрупкав.
Тогава прибавете нарязаните на едри кубчета домати, доматеното пюре, зехтина, накълцания чесън, подправките и разбъркайте. Половината от комбинацията разпределете по дъното на тава.
Патладжана нарежете на кубчета, тиквичките - на кръгчета, а чушката - на малки ивици. Половината от тези зеленчуци изсипете във формата върху доматената смес и поръсете с 1/2 от настъргания кашкавал.
След това сложете останалите запръжка, зеленчуци и кашкавал (настърган). Изпечете във фурната на 190 градуса за 50-55 минути.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: lifehacker.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Руладини с бекон на фурна
- Пилешки хапки със сирене крема в бекон
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Как да приготвим хрупкав бекон в микровълнова
- Солен мъфин с овесени ядки и тиквички
- Черен ориз с праз и домати
- Шишчета от тиквички с кайма във фолио
- Шишчета от тиквички с кайма
Коментари към Рататуй с тиквички и бекон