Пюре от карфиол с чесън и розмарин
Необходими продукти:
- 400 грама карфиол
- 1 супена лъжица зехтин
- 2 скилидки чесън
- 1-2 стръка пресен розмарин
- 1 чаена лъжичка ситно нарязан риган
- 1 стрък пресен магданоз, наситнен
- 100 милилитра прясно мляко
Начин на приготвяне:
Кипнете вода, подсолете я и сварете карфиола. Прецедете го, сложете го в купа и прибавете нарязан ситно чесън и зехтин. Разбъркайте.

Добавете ригана, розмарина, магданоза и прясното мляко. Използвайте преса за картофи, за да приготвите пухкаво пюре, намачкайте карфиола и разбъркайте отново. Поднесете пюрето топло, може и студено. Идеално за гарнитура към меса и риба.

Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: downshiftology.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА желирани таблетки * 30
ПРОМОАЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА ПРЕМИУМ желирани таблетки * 90
ПРОМОМУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
АЛАЙВ B-КОМПЛЕКС желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ желирани таблетки * 75 NATURE'S WAY
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Паниран карфиол със сладко-лютив сос
- Карфиол, Цветно зеле
- Огретен с карфиол, шунка и кашкавал
- Запеканка с броколи, карфиол и спанак
- Салата Табуле с карфиол
- Пържен карфиол по корейски
- Запечен карфиол със сирена и бекон
- Карфиол с гъби и целина
- Печен карфиол със соев сос и сироп от агаве
- Рецепти за туршия със зелен боб
Коментари към Пюре от карфиол с чесън и розмарин