Пюре от карфиол с чесън и розмарин
Необходими продукти:
- 400 грама карфиол
- 1 супена лъжица зехтин
- 2 скилидки чесън
- 1-2 стръка пресен розмарин
- 1 чаена лъжичка ситно нарязан риган
- 1 стрък пресен магданоз, наситнен
- 100 милилитра прясно мляко
Начин на приготвяне:
Кипнете вода, подсолете я и сварете карфиола. Прецедете го, сложете го в купа и прибавете нарязан ситно чесън и зехтин. Разбъркайте.
Добавете ригана, розмарина, магданоза и прясното мляко. Използвайте преса за картофи, за да приготвите пухкаво пюре, намачкайте карфиола и разбъркайте отново. Поднесете пюрето топло, може и студено. Идеално за гарнитура към меса и риба.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: downshiftology.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАРФИОЛ 190 г
АЛАЙВ ИМУННА ЗАЩИТА желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
АЛКА ГРИЙНС саше * 30
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ капсули * 60 NATURE'S WAY
АЛАЙВ течен мултивитамин 900 мл NATURE'S WAY
Безплатна доставка за България!АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ ГЪМИ ПРЕМИУМ ФОРМУЛА С КОЛАГЕН 300 мг желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Карфиол, Цветно зеле
- Паниран карфиол със сладко-лютив сос
- Запеканка с броколи, карфиол и спанак
- Карфиолен ориз с кашу и див лук
- Карфиолени пуканки
- Печени зеленчуци - картофи, карфиол, нахут с къри паста
- Вижте 5 ползи от консумацията на карфиол по време на бременност
- Рецепти за туршия със зелен боб
- Пържен карфиол по корейски
- Огретен с карфиол, шунка и кашкавал
Коментари към Пюре от карфиол с чесън и розмарин