Пюре от карфиол с чесън и розмарин

Необходими продукти:
- 400 грама карфиол
- 1 супена лъжица зехтин
- 2 скилидки чесън
- 1-2 стръка пресен розмарин
- 1 чаена лъжичка ситно нарязан риган
- 1 стрък пресен магданоз, наситнен
- 100 милилитра прясно мляко
Начин на приготвяне:
Кипнете вода, подсолете я и сварете карфиола. Прецедете го, сложете го в купа и прибавете нарязан ситно чесън и зехтин. Разбъркайте.
Добавете ригана, розмарина, магданоза и прясното мляко. Използвайте преса за картофи, за да приготвите пухкаво пюре, намачкайте карфиола и разбъркайте отново. Поднесете пюрето топло, може и студено. Идеално за гарнитура към меса и риба.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: downshiftology.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ ГЪМИ ПРЕМИУМ ФОРМУЛА С КОЛАГЕН 300 мг желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ таблетки 1 г * 30 NATURE`S WAY
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ 50 + таблетки * 30 NATURE'S WAY
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА желирани таблетки без захар * 40
НовАЛАЙВ B-КОМПЛЕКС желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
АЛКА ГРИЙНС саше * 30
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Паниран карфиол със сладко-лютив сос
- Огретен с карфиол, шунка и кашкавал
- Карфиол с нахут и соев сос
- Вижте 5 ползи от консумацията на карфиол по време на бременност
- Паниран карфиол с къри
- Рецепти за туршия със зелен боб
- Бързи макарони с карфиол
- Цветно зеле по корейски
- Подлютен печен карфиол с куркума
- Супа с карфиол, домати и джинджифил
Коментари към Пюре от карфиол с чесън и розмарин