Пюре от карфиол с куркума и пържен нахут
Заменете картофеното пюре с карфиолено. Подсилете вкуса и полезните му свойства с куркума, а за хрупкавост добавете пържен нахут.
Необходими продукти:
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 глава лук, нарязана на ситно
- 1/2 чаена чаша кашу
- 1 глава карфиол
- 1 1/2 чаени лъжици куркума
- 4 чаени чаши вода
- сол и черен пипер
- 1/2 чаена чаша нахут от консерва
- 1 чаена лъжица кимион
- 1 чаена лъжица пушен червен пипер
Начин на приготвяне:
Затоплете лъжица и половина зехтин в тиган и изпържете в него лука, докато омекне.
Добавете кашуто и пържете 1 минута. Добавете карфиола, накъсан на розички и подправете с 1 супена лъжица куркума.
Залейте с водата и оставете да ври 20 минути, докато омекне. Когато карфиолът е сварен, свалете от котлона и подправете на вкус със сол и черен пипер. Пасирайте или използвайте кухненски робот, за да получите пюре (ако уредите са ви пластмасови, изчакайте зеленчукът да се охлади малко преди пюрирането).
Останалия зехтин затоплете в тиган и изпържете нахута, подправен с кимион, малко куркума и пушения пипер. Когато зърната станат златисти, свалете ги от котлона.
Сервирайте пюрето поръсено с пържения нахут.
sodelicious.recipes
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАРФИОЛ 190 г
АЛАЙВ ИМУННА ЗАЩИТА желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
АЛКА ГРИЙНС саше * 30
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ капсули * 60 NATURE'S WAY
АЛАЙВ течен мултивитамин 900 мл NATURE'S WAY
Безплатна доставка за България!АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ ГЪМИ ПРЕМИУМ ФОРМУЛА С КОЛАГЕН 300 мг желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Карфиол, Цветно зеле
- Паниран карфиол със сладко-лютив сос
- Запеканка с броколи, карфиол и спанак
- Карфиолен ориз с кашу и див лук
- Карфиолени пуканки
- Печени зеленчуци - картофи, карфиол, нахут с къри паста
- Вижте 5 ползи от консумацията на карфиол по време на бременност
- Пържен карфиол по корейски
- Огретен с карфиол, шунка и кашкавал
- Задушени броколи и цветно зеле с моркови и грах в сметанов сос
Коментари към Пюре от карфиол с куркума и пържен нахут