Пъстърва в доматен сос с мед
Необходими продукти:
1 едра пъстърва (почистена)
1 супена лъжица доматено пюре
1 супена лъжица лимонов сок
1 супена лъжица мед
1 чаена лъжичка нишесте
1 малка глава червен лук
2 - 3 скилидки чесън
сол
няколко резена лимон
зехтин
Начин на приготвяне:
Направете няколко напречни разреза по рибата (под лек ъгъл), натрийте я със сол (включително и разразите) и поставете върху фолио. Нарежете лука на едри парчета, скилидките чесън - на 2 - 3 части и напълнете пъстървата. Направете сос, смесвайки меда, доматеното пюре, лимоновия сок и нишестето. Намажете рибата с него, а останалото количество прибавете към лука и чесъна. Кръгчетата лимон разрежете на половина и ги сложете в разрезите. Поставете рибата в тава, покривайки я леко с фолиото и нека се пече в продължение на около 35 - 45 минути (зависи от фурната). След това разтворете фолиото и напръскайте пъстървата със зехтин и запечете още малко на функция грил.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Пъстърва - видове и ползи за здравето
- Пъстърва в лимонов сос с каперси
- Пъстърва в сос на фурна
- Кошнички с пъстърва, спанак и кашкавал
- Канапе от пъстърва с крема сирене и копър
- Печена пъстърва с чеснов сос и картофи
- Пълнена пъстърва с лешници и гъби в пушен бекон
- Запеканка от пъстърва с броколи и млечно-яйчена заливка с кашкавал
- Пилаф с пъстърва
- Пъстърва със сушени плодове и орехи
Коментари към Пъстърва в доматен сос с мед