Пържен шаран, запечен в гъбен сос с коняк
Необходими продукти:
1 шаран
5 супени лъжици масло
сол и смлян черен пипер на вкус
200 грама печурки
1 глава лук
150 грама брашно
1 чаена чаша заквасена сметана
3 супени лъжици коняк
сок от 1/2 лимон
Начин на приготвяне:
Почистете рибата, отрежете опашката и главата й.

След това нарежете на парчета.

Подсолете ги и подправете на вкус. Приберете рибата за една нощ в хладилника.
Лука и гъбите нарежете произволно.

Изпържете ги заедно в половината от маслото до омекване на гъбите.

Разтопете останалото масло в тиган, сложете 3 супени лъжици брашно в него и разбъркайте старателно. Когато сместа започне да придобива златист цвят, налейте малко вода (не забравяйте да бъркате). Трябва да се получи гъста смес, към която прибавете коняка и лимоновия сок, след това гъбите с лука и свалете съда от котлона.

Оваляйте парчетата шаран в брашно и ги изпържете до готовност.


Подредете в тава, полейте с гъбения сос и запечете във фурната за 20 минути при 200 градуса.

Ястието е готово.

Добър апетит!
Снимки: povar.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Как да изчистим шаран бързо и лесно
- Рецепти за пълнен шаран с домати и лук на фурна
- Пържен шаран с чеснов сос
- Рецепти за пълнен шаран с ориз и гъби
- Шаран
- Пълнен шаран със сушени сини сливи и орехи
- Печен цял шаран с ориз и кисело зеле
- Рецепти за пълнен шаран с кромид и с праз лук
- Пълнен шаран с орехи в тесто
- Шаран див
Коментари към Пържен шаран, запечен в гъбен сос с коняк