Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Основни ястия От риба и морски продукти Пържен шаран, запечен в гъбен сос с коняк

Пържен шаран, запечен в гъбен сос с коняк

от 21 сеп 2016г., обновено на 22 сеп 2016г.
Пържен шаран, запечен в гъбен сос с коняк - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

1 шаран
5 супени лъжици масло
сол и смлян черен пипер на вкус
200 грама печурки
1 глава лук
150 грама брашно
1 чаена чаша заквасена сметана
3 супени лъжици коняк
сок от 1/2 лимон

Начин на приготвяне:

Почистете рибата, отрежете опашката и главата й.

След това нарежете на парчета.

Подсолете ги и подправете на вкус. Приберете рибата за една нощ в хладилника.

Лука и гъбите нарежете произволно.

Изпържете ги заедно в половината от маслото до омекване на гъбите.

Разтопете останалото масло в тиган, сложете 3 супени лъжици брашно в него и разбъркайте старателно. Когато сместа започне да придобива златист цвят, налейте малко вода (не забравяйте да бъркате). Трябва да се получи гъста смес, към която прибавете коняка и лимоновия сок, след това гъбите с лука и свалете съда от котлона.

Оваляйте парчетата шаран в брашно и ги изпържете до готовност.

Подредете в тава, полейте с гъбения сос и запечете във фурната за 20 минути при 200 градуса.

Ястието е готово.

Добър апетит!

Снимки: povar.ru

Още по темата:
  • Как да изчистим шаран бързо и лесно Как да изчистим шаран бързо и лесно
  • Пържен шаран с чеснов сос Пържен шаран с чеснов сос
  • Рецепти за пълнен шаран с ориз и гъби Рецепти за пълнен шаран с ориз и гъби
  • Пържен цял шаран с лук Пържен цял шаран с лук
5.0/5 1 оценка

Коментари към Пържен шаран, запечен в гъбен сос с коняк

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Пържен шаран, запечен в гъбен сос с коняк
    www.framar.bg 
    на 13 June 2025 в 13:17
    Коментирайте "Пържен шаран, запечен в гъбен сос с коняк"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Основни ястия
  • Ястия от риба и морски продукти
  • Пържен шаран с чеснов сос
  • Шаран
  • Шаран див
  • Пържен цял шаран с лук
  • Рецепти за пълнен шаран с ориз и гъби
  • Как да изчистим шаран бързо и лесно
  • Шаран с лук, гъби и кашкавал
  • Рецепти за пълнен шаран с кромид и с праз лук
  • Шаран с гъби и маринован лук
  • Печен шаран с картофи в сметанов сос с кашкавал
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Готварски книги или рецепти от кулинарни страници в интернет използвате?

преди 2087 дни, 21 часа и 30 мин.

Интересни рецепти с ананас (сладки и солени)?

преди 2201 дни, 1 час и 40 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Психотест за оръжие в България: Какво представлява и формалност ли е?

преди 4 часа и 1 мин.

Фармацевтични дни на кариерата - 21 юни, 2025 година - НДК

преди 3 дни, 20 часа и 19 мин.

Бедечка фест - На зелено 3 - 20-22 юни, 2025 година

преди 4 дни, 19 часа и 44 мин.

40 години от създаването на Excel ще отбележи международната конференция Bulgaria Excel Days 2025

преди 7 дни, 1 час и 7 мин.
Всички

АНКЕТА

Готови ли сте у дома да полагате грижа за болен роднина?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

УЕЙТ МЕНИДЖЪР ДРИНК МИКС С ПЛОДОВ ВКУС саше * 7 NATURE'S WAY

БИОХЕРБА ФОРМУЛА ЗА ГИНЕКОЛОГИЧНА ПОДКРЕПА капсули * 60

АРИСТЕА ЕДП 190F NUMEROS 50мл 0761190

АРИСТЕА ЕДП 107H NUMEROS 50мл 0761107

ЛАНДЖЕЛИКА ОФИЦИНАЛИС ДУШ - ПЯНА С ЛАВАНДУЛА И ТАЛК 500 мл

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ВИТАНГО таблетки 200 мг * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 13 юни 2025г. в 12:10:07

ВИТАНГО таблетки 200 мг * 30

Коментар на: Руми от 13 юни 2025г. в 12:01:26

ДИКЛОФЕНАК ДУО капсули 75 мг * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 13 юни 2025г. в 10:38:29

КРЕОН капсули 10 000  PH.EUR.U * 20 МАЙЛАН

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 13 юни 2025г. в 10:36:16

ВАЛСАКОР таблетки 160 мг * 28 KRKA

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 13 юни 2025г. в 10:33:43
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival