Маринован печен шаран с кисело зеле
Необходими продукти:
1 голям шаран
1 лимон
За намазване на рибата:
100 грама заквасена сметана
1 чаена лъжица брашно
800 грама кисело зеле
10 зърна бахар
3 дафинови листа
1 чаена лъжица кимион
3 зрънца карамфил
Смес за сгъстяване:
1/2 чаена чаша вода
2 супени лъжици брашно
2 супени лъжици масло
1 глава лук
75 грама доматено пюре
2 супени лъжици захар на пясък
1 чаена чаша вода
сол и черен пипер на вкус
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Почистете шарана, измийте го и нарежете на едри парчета. Изцедете сока от лимона, прибавете към него сол и черен пипер на вкус и намажете рибата с течността. Приберете в хладилника за час, за да се маринова.
Нарежете лука и го изпържете в дълбок съд. Прибавете киселото зеле, доматеното пюре, захарта и подправките. Залейте с чаша вода, нека сместа заври, намалете температурата на котлона, затворете съда с капак и оставете зелето да се задушава, докато омекне, като разбърквате.
Направете сместа за сгъстяване.
Разтопете маслото в тиган, добавете брашното и го пържете на силен огън в продължение на около 3 минути при непрекъснато бъркане (докато се появи характерен аромат на ядки).
Изсипете соса при зелето и нека то се задушава още час.
Парчетата шаран намажете със смес от 100 грама заквасена сметана и 1 чаена лъжица брашно.
Подмажете с олио тава, в нея разпределете равномерно готовото зеле, а върху него подредете рибата.
Поставете ястието във фурната и оставете да се пече в продължение на 30-40 минути при температура от 200 градуса (до образуването на златиста коричка по повърхността на шарана).
Добър апетит!
Снимка: receptishi.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Как да изчистим шаран бързо и лесно
- Пържен шаран с чеснов сос
- Рецепти за пълнен шаран с ориз и гъби
- Рецепти за пълнен шаран с домати и лук на фурна
- Шаран див
- Шаран на фурна със зеленчуци
- Шаран
- Шаран с лук, гъби и кашкавал
- Рецепти за пълнен шаран с кромид и с праз лук
- Пълнен шаран със сушени сини сливи и орехи
Коментари към Маринован печен шаран с кисело зеле