Пълнен шаран с лук на фурна

Необходими продукти:
1 среден шаран
1 голяма връзка зелени подправки по ваш избор
1-2 големи глави лук
масло
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Почистете шарана и го поставете в тава, чието дъно сте покрили с алуминиево фолио.
Натрийте рибата отвътре и отвън със сол и смлян черен пипер и сложете няколко парченца масло във вътрешността.
След това нарежете едро лука и с него напълнете шарана.
Измийте магданоз или друга предпочитана зелена подправка и сложете връзката (цяла) при лука.
Сложете и няколко кръгчета лук и малко зелени подправки върху шарана.
Увийте във фолиото и изпечете в загрята до 200 градуса фурна, а времето за приготвяне зависи от големината на рибата (приблизително 30-40 минути са достатъчни).
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Шаран див
- Шаран с лук, гъби и кашкавал
- Рецепти за пълнен шаран с кромид и с праз лук
- Шаран с гъби и маринован лук
- Печен шаран с картофи в сметанов сос с кашкавал
- Печен шаран с моркови, див копър и праз
- Маринован печен шаран с кисело зеле
- Пържен цял шаран с лук
- Желиран шаран с мед и стафиди
- Шаран с чеснова хлебна коричка
Коментари към Пълнен шаран с лук на фурна