Пържено телешко със сусам и джинджифил

Необходими продукти:
- 500 грама тънко нарязано телешко филе
- сол и черен пипер
- 3 супени лъжици натурално царевично нишесте
- 1 супена лъжица + 1 чаена лъжица олио
- 500 грама зелен боб, почистен
- 3 скилидки чесън, нарязани на ситно
- 6 сантиметра корен джинджифил, настърган
- 1/4 чаена чаша соев сос
- 1 супена лъжица оризов оцет
- 3 супени лъжици захар
- 2 стръка зелен лук, нарязани на ситно
- 1 супена лъжица бели сусамови семена
Начин на приготвяне:
Парченцата месо сложете в купа и ги подсушете с кухненска хартия. Подправете и поръсете с царевичното нишесте, разбъркайте, за да се покрият добре месните късчета.
В голям тиган сложете 1 чаена лъжица олио и запържете зеления боб за 1 минута. Сипете 2 супени лъжици вода и покрийте с капак, задушавайте 1 минута. Прехвърлете боба в чиния и изхвърлете излишната вода.
Върнете тигана върху котлона, подсушете и сипете останалото олио. Когато запуши, добавете месото и го изпържете за 2-3 минути. Намалете температурата, прибавете чесъна, джинджифила, оризовия оцет, соевия сос и захарта. Разбъркайте, за да се оваля месото в подправките. Върнете в тигана зеления боб, поръсете с пролетния лук и сусамовите семена.
Сервирайте ястието веднага, след като свалите от котлона.
delish.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Мексиканско ястие от кайма с боб и царевица
- Телешко със сушени сини сливи и картофи в гърне
- Талиатели с телешко месо - Бьоф Строганов
- Фламандско телешко задушено от Анри Донно
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Френска яхния с гъби и телешко - Бьоф бургиньон
- Телешко с картофи, грах и зелен боб
- Телешко варено с печени зеленчуци
- Телешки кюфтенца в доматен сос с лук и кашкавал
- Телешки кюфтета с плънка от яйца и кашкавал в млечна панировка
Коментари към Пържено телешко със сусам и джинджифил