Пържено зеле с моркови, наденица и картофи
Необходими продукти:
- 300 грама нарязано прясно зеле
- 100 грама нарязано ситно червено зеле
- 2 настъргани моркова
- 2 меки домата, обелени и настъргани
- 4 картофа, нарязани на кубчета
- сол, черен пипер, червен лют пипер
- 400 грама сурова наденица или варено-пушена
- 1 дафинов лист
- 1 червена чушка, почистена и нарязана ситно
- зехтин за запръжка
Начин на приготвяне:
В тенджера загрейте зехтин и запържете двата вида зеле и морковите. Добавете доматите, картофите и подправете със сол, черен пипер и червен лют пипер на вкус.
В друг съд сотирайте наденицата и я прибавете към ястието. Сложете дафиновия лист, чушката и налейте една чаена чаша вода.
Задушете ястието за 20 минути на тих огън и гответе още 10 минути. Охладете, разпределете в чинии и поднесете.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.bunsinmyoven.com
Коментари към Пържено зеле с моркови, наденица и картофи