Пържено зеле с моркови, наденица и картофи
Необходими продукти:
- 300 грама нарязано прясно зеле
- 100 грама нарязано ситно червено зеле
- 2 настъргани моркова
- 2 меки домата, обелени и настъргани
- 4 картофа, нарязани на кубчета
- сол, черен пипер, червен лют пипер
- 400 грама сурова наденица или варено-пушена
- 1 дафинов лист
- 1 червена чушка, почистена и нарязана ситно
- зехтин за запръжка
Начин на приготвяне:
В тенджера загрейте зехтин и запържете двата вида зеле и морковите. Добавете доматите, картофите и подправете със сол, черен пипер и червен лют пипер на вкус.
В друг съд сотирайте наденицата и я прибавете към ястието. Сложете дафиновия лист, чушката и налейте една чаена чаша вода.
Задушете ястието за 20 минути на тих огън и гответе още 10 минути. Охладете, разпределете в чинии и поднесете.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.bunsinmyoven.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НУТРИГЕН ЗЕЛЕНЧУКОВ СИРОП ЗА ДЕЦА 200 мл
АЛАЙВ ИМУН ХЕЛТ капсули * 30 NATURE'S WAY
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ таблетки 1 г * 30 NATURE`S WAY
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ 50 + таблетки * 30 NATURE'S WAY
АЛАЙВ B-КОМПЛЕКС желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
АЛКА ГРИЙНС саше * 30
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Диета с прясно зеле (10 килограма за 10 дни)
- Броколи Романеско - полезни свойства и противопоказания
- При запек пийте зелева чорба на гладно
- Печено зеле с чесън и зехтин
- Панирано зеле
- Компрес от зелеви листа за облекчаване на болка в ставите
- Сварете зелева чорба със сода срещу болки при ревматизъм
- Успокойте болното място, като наложите върху него зелев лист
- Червено зеле
- Когато купувате зеле, обърнете внимание на кочана
Коментари към Пържено зеле с моркови, наденица и картофи