Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Пържено зеле с моркови, наденица и картофи

Пържено зеле с моркови, наденица и картофи

Пържено зеле с моркови, наденица и картофи - изображение

Необходими продукти:


  • 300 грама нарязано прясно зеле
  • 100 грама нарязано ситно червено зеле
  • 2 настъргани моркова
  • 2 меки домата, обелени и настъргани
  • 4 картофа, нарязани на кубчета
  • сол, черен пипер, червен лют пипер
  • 400 грама сурова наденица или варено-пушена
  • 1 дафинов лист
  • 1 червена чушка, почистена и нарязана ситно
  • зехтин за запръжка

Начин на приготвяне:

В тенджера загрейте зехтин и запържете двата вида зеле и морковите. Добавете доматите, картофите и подправете със сол, черен пипер и червен лют пипер на вкус.

В друг съд сотирайте наденицата и я прибавете към ястието. Сложете дафиновия лист, чушката и налейте една чаена чаша вода.

Пържено зеле с моркови и наденица

Задушете ястието за 20 минути на тих огън и гответе още 10 минути. Охладете, разпределете в чинии и поднесете.

Пържено зеле с моркови и наденица

Бон Апети!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: www.bunsinmyoven.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноЗдравни съветиХрани и ястияНовиниДиетиСнимкиБотаникаИсторияЛайфстайлХранене при...