Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Пържени яйца с колбас и картофи

Пържени яйца с колбас и картофи

Пържени яйца с колбас и картофи - изображение

Пържените яйца с картофи са класика, която всички сме опитвали, а комбинацията с колбас не ни е чужда. Но има една съставка, с която може да им придадете по-наситен аромат, а именно хубаво сирене. Вижте как да ги приготвите.

Необходими продукти:

  • 8 яйца
  • сол
  • черен пипер
  • 3 супени лъжици зехтин
  • 220 грама картофи
  • 1 малка глава лук
  • 150 грама колбас по избор (пушена наденица, кренвирш и др.)
  • 50 грама подходящо сирене с пипер (например Монтерей Джак)
  • 1/2 чаена чаша магданоза

Начин на приготвяне:

В голяма купа смесете заедно яйцата, 1 супена лъжица вода и половин лъжица от солта и черния пипер.

Нарежете картофите на средни по големина парченца. 

Загрейте 2 супени лъжици зехтин в тиган на средна степен. Добавете картофите, покрити с капак, като ги разбърквате от време на време, за 8 минути. Добавете нарязания лук, отново покрийте и пържете, докато картофите са напълно готови – още 4-5 минути.

Нарежете колбаса и го сложете в тигана, разбърквайте от време на време, след 5 минути прехвърлете продуктите в чиния.

Запържете яйцата в останалия зехтин, докато станат кремообразни. Върнете картофите и колбаса в тигана, поръсете с настърганото сирене и магданоза.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: womansday.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноХрани и ястияЗдравни съветиЛайфстайлХранене при...НовиниВидеоАнкетиДиетиАлтернативна медицинаСнимкиБотаникаЛечения