Пържени яйца с колбас и картофи
Пържените яйца с картофи са класика, която всички сме опитвали, а комбинацията с колбас не ни е чужда. Но има една съставка, с която може да им придадете по-наситен аромат, а именно хубаво сирене. Вижте как да ги приготвите.
Необходими продукти:
- 8 яйца
- сол
- черен пипер
- 3 супени лъжици зехтин
- 220 грама картофи
- 1 малка глава лук
- 150 грама колбас по избор (пушена наденица, кренвирш и др.)
- 50 грама подходящо сирене с пипер (например Монтерей Джак)
- 1/2 чаена чаша магданоза
Начин на приготвяне:
В голяма купа смесете заедно яйцата, 1 супена лъжица вода и половин лъжица от солта и черния пипер.
Нарежете картофите на средни по големина парченца.
Загрейте 2 супени лъжици зехтин в тиган на средна степен. Добавете картофите, покрити с капак, като ги разбърквате от време на време, за 8 минути. Добавете нарязания лук, отново покрийте и пържете, докато картофите са напълно готови – още 4-5 минути.
Нарежете колбаса и го сложете в тигана, разбърквайте от време на време, след 5 минути прехвърлете продуктите в чиния.
Запържете яйцата в останалия зехтин, докато станат кремообразни. Върнете картофите и колбаса в тигана, поръсете с настърганото сирене и магданоза.
womansday.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Яйца в доматен сос на тиган
- Оригинални рецепти за яйца шакшука
- Пържени яйца с кайма и домати
- Бъркани яйца с домати, сирене и магданоз
- Задушени яйца в легло от лук и домати
- Пълнени панирани яйца
- Яйца на очи с лук и бекон
- Бъркани яйца с прясно мляко
- Бъркани яйца с чушки и лук
- Яйца на очи с кашкавал и копър
Коментари към Пържени яйца с колбас и картофи