Пържени хапки от карфиол с лют сос
Необходими продукти:
- 1 глава карфиол, на малки розички
- 3/4 чаена чаша брашно
- 2 супени лъжици лют сос
- 1 чаена чаша мътеница
- 2 чаени чаши галета
Начин на приготвяне:
В купа смесете мътеницата, брашното, лютия сос и една чаена лъжица сол. Разбъркайте, докато се комбинират продуктите.
Потопете розичките карфиол в панировката, след което оваляйте в галетата. Опържете ги на маслена баня в силно сгорещено олио, пържете ги докато станат златистокафяви и хрупкави. Отцедете на хартия, а при сервиране посолете. Комбинирайте с любим сос.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ желирани таблетки * 75 NATURE'S WAY
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ таблетки 1 г * 30 NATURE`S WAY
ХИП ПЮРЕ РАЗЛИЧНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 30 NATURE'S WAY
АЛАЙВ B-КОМПЛЕКС желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
АЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ВЪЗРАСТНИ желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Паниран карфиол със сладко-лютив сос
- Карфиол, Цветно зеле
- Пюре от карфиол с мащерка и масло
- Цветно зеле, карфиол
- Топла салата с карфиол, нахут и нар
- Карфиол с гъби и целина
- Пилешко с цветно зеле и сметана на фурна
- Запеканка с броколи, карфиол и спанак
- Печен карфиол с кайма, домати, заливка и кашкавал
- Ориз с карфиол и лешници на фурна
Коментари към Пържени хапки от карфиол с лют сос