Пържени хапки от карфиол с лют сос
Необходими продукти:
- 1 глава карфиол, на малки розички
- 3/4 чаена чаша брашно
- 2 супени лъжици лют сос
- 1 чаена чаша мътеница
- 2 чаени чаши галета
Начин на приготвяне:
В купа смесете мътеницата, брашното, лютия сос и една чаена лъжица сол. Разбъркайте, докато се комбинират продуктите.
Потопете розичките карфиол в панировката, след което оваляйте в галетата. Опържете ги на маслена баня в силно сгорещено олио, пържете ги докато станат златистокафяви и хрупкави. Отцедете на хартия, а при сервиране посолете. Комбинирайте с любим сос.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАРФИОЛ 190 г
АЛАЙВ ИМУННА ЗАЩИТА желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
АЛКА ГРИЙНС саше * 30
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ капсули * 60 NATURE'S WAY
АЛАЙВ течен мултивитамин 900 мл NATURE'S WAY
Безплатна доставка за България!АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ ГЪМИ ПРЕМИУМ ФОРМУЛА С КОЛАГЕН 300 мг желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Карфиол, Цветно зеле
- Паниран карфиол със сладко-лютив сос
- Карфиолен ориз с кашу и див лук
- Карфиолени пуканки
- Запеканка с броколи, карфиол и спанак
- Печени зеленчуци - картофи, карфиол, нахут с къри паста
- Пържен карфиол по корейски
- Вижте 5 ползи от консумацията на карфиол по време на бременност
- Рецепти за туршия със зелен боб
- Пюре от карфиол с куркума и пържен нахут
Коментари към Пържени хапки от карфиол с лют сос