Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Пържени хапки от карфиол с лют сос

Пържени хапки от карфиол с лют сос

Пържени хапки от карфиол с лют сос - изображение

Необходими продукти:

  • 1 глава карфиол, на малки розички
  • 3/4 чаена чаша брашно
  • 2 супени лъжици лют сос
  • 1 чаена чаша мътеница
  • 2 чаени чаши галета

Начин на приготвяне:

В купа смесете мътеницата, брашното, лютия сос и една чаена лъжица сол. Разбъркайте, докато се комбинират продуктите.

Потопете розичките карфиол в панировката, след което оваляйте в галетата. Опържете ги на маслена баня в силно сгорещено олио, пържете ги докато станат златистокафяви и хрупкави. Отцедете на хартия, а при сервиране посолете. Комбинирайте с любим сос.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛюбопитноХрани и ястияБотаника