Пържени сладки хлебчета от тесто с извара и яйца
Необходими продукти:
- 200 грама извара
- 3 супени лъжици захар (кристална)
- 1 яйце
- 1 чаена чаша пшенично брашно (около 150-200 грама)
- сода за хляб
- олио
- пудра захар за поднасяне
Начин на приготвяне:
Разбъркайте изварата с яйцето, добавете захарта и содата, която преди това сте изгасили в оцет. Постепенно добавете брашното, направете тесто, от което оформете малки продълговати и овални хлебчета.
Изпържете ги във врящо олио.
Поднесете с пудра захар.
Добър апетит!
Източник:
nezabydka.pp.ua
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Какво се случва в тялото ни, след като откажем хляба
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Доц. Даниела Попова, Ръководител на Клиника по терапия на ендокринно метаболитни болести и диететика към УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“: Не случайно в молитвата си казваме „Хляб наш насущний“
- Еврейски безквасен хляб Маца
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Рецепти за домашен селски хляб (с хрупкава коричка и с подправки)
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Пълнозърнестият хляб е най-полезен
Коментари към Пържени сладки хлебчета от тесто с извара и яйца