Пържени картофи с тиквички, гъби и лук
Необходими продукти:
300 грама картофи
100 грама гъби
1 глава лук
2 малки тиквички
олио
подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Почистете, измийте и подсушете гъбите. Картофите обелете и нарежете на тънки кръгчета, които изпържете на силен огън в малко олио до образуването на златисто покритие от двете страни.
Нарежете тиквичките на кръгчета, лука - на полукръгчета, а гъбите - на плочки.
Към запържените картофи прибавете гъбите и тиквичките, нека се приготвят на среден огън, докато омекнат.
Следва лукът.
Сол и подправки на вкус.
И 10 минути по-късно налейте 100 милилитра вода в съда със зеленчуците.
Оставете ги да се приготвят до изпаряване на течността и до пълна готовност на картофите.
Поднесете ястието със салата от пресни зеленчуци.
Снимки: vpuzo.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Пикантни пържени картофки батат
- Пържени картофи с лук и бекон
- Пържени картофи в масло с чушка, лук и червен пипер
- Гарнитура от настъргани пържени картофи
- Класически фиш енд чипс - пържени риба и картофи
- Подлютени пържени картофи по китайски
- Пържени картофи с печени чушки и маслини
- Пикантни пържени картофи с чесън
- Пържени картофи с бекон, яйца, гъби и лук
- Картофи на тиган с яйца
Коментари към Пържени картофи с тиквички, гъби и лук