Начало Хранене Рецепти Основни ястия От картофи Пържени картофи с кафяво масло

Пържени картофи с кафяво масло

Пържени картофи с кафяво масло - изображение

Необходими продукти:

  • 120 грама масло, нарязано на парченца
  • 450 грама малки картофи - измити
  • сол и черен пипер
  • 4 стръка мащерка или розмарин
  • 2 скилидки чесън
  • нарязани листенца див лук за сервиране

Начин на приготвяне:

В голям тиган разтопете маслото. Добавете цели картофите и ги подправете. Пържете ги, като от време на време разклащате тигана, за да се овалят от всички страни в масло. Важно е картофите да бъдат разпределени само на един ред в тигана. Пържете ги, докато маслото започне да се разпенва и да става златисто - около 5-8 минути.

Намалете температурата на котлона и добавете чесъна и билките. Продължавайте да пържите, докато картофите започнат да потъмняват, а маслото за това време също би трябвало да е достигнало карамелен цвят.

Регулирайте температурата така, че маслото да се разпенва съвсем леко. Продължете пърженето, докато картофите омекнат напълно и са готови, а маслото е покафеняло - целият процес трябва да ви отнеме около 45 минути.

Свалете от котлона и оставете картофите в мазнината за 5 минути.

Разклатете тигана, за да се овалят картофите в масло от всички страни, след което ги прехвърлете в чиния. Полейте ги с толкова кафяво масло, колкото желаете. Сервирайте ги незабавно, като ги поръсите с морска сол и тънко нарязани стръкчета лук.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: seriouseats.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноЗдравни съветиХранене при...