Пържени картофи в масло с чушка, лук и червен пипер

Необходими продукти:
- 6 едри розови картофа, нарязани на малки парчета
- 1/2 глава кромид лук, нарязана на дребни кубчета
- 1/2 сладка червена чушка, нарязана на малки квадратчета
- 2 супени лъжици краве масло
- 1 супена лъжица смлян червен пипер
- прясно смлян черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Сложете нарязаните картофи във вряща вода за 4 минути (или до полуготовност), след което ги прехвърлете в гевгир, за да се отцеди течността.
В добре загрят чугунен тиган с маслото запържете лука и чушката, докато омекнат. Тогава прибавете картофите и ги изпържете до златисто, като не трябва да ги разбърквате често.
В края на готвенето поръсете с червения и черния пипер, подсолете според предпочитанията си и поднесете ястието горещо.
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: russianfood.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Пържени картофи с лук и бекон
- Класически фиш енд чипс - пържени риба и картофи
- Пържени картофи с бекон и кленов сироп
- Гарнитура от настъргани пържени картофи
- Многолистни пържени картофи с патешка мас
- Пикантни пържени картофки батат
- Пържени картофи с печени чушки и маслини
- Пържени картофи с пилешки дробчета и лук
- Картофени крокети с ядки
- Бейби картофки с млечен сос и лимонов дресинг
Коментари към Пържени картофи в масло с чушка, лук и червен пипер