Пълнозърнест хляб с коприва

Необходими продукти:
- 500 грама пълнозърнесто брашно
- 100 грама бяло брашно
- 1 пакетче суха мая
- щипка захар
- 1-2 чаени лъжички сол
- 200 грама коприва, може и замразена
- 250 милилитра вода
Начин на приготвяне:
Смесете двата вида брашно със сухата мая, разбъркайте и добавете захар, сол и нарязана ситно прясна коприва. Може да използвате и замразена или бланширана. Налейте водата и разбъркайте докато получите хомогенна смес.
Изсипете върху набрашнен плот и замесете. Оформете хлебчета и ги сложете в застлана с лист пергамент тава. Оставете ги да удвоят обема си и изпечете в загрята фурна на 180 градуса до получаването на златист загар.
След готовност завийте с влажна кърпа, охладете и разрежете. Поднесете и гарнирайте с продукти по ваш избор и вкус.
Добър апетит!
Източник: www.everycakeyoubake.pl
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПАНАЦЕЯ ТИНКТУРА КОПРИВА 100 мл
ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД С КОФЕИН, АРНИКА И КОПРИВА 250 мл АУРИМЕТРИЯ
ИНА ЕСЕНШЪЛС ХИДРОБИОТИК КОПРИВА И САЛВИЯ 150 мл
БИОХЕРБА КОПРИВА + ЖЕЛЯЗО капсули * 100
БИО СОК ОТ КОПРИВА 200 мл
КАРЛ МИНК КОПРИВА таблетки * 300
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас
- Червена мъртва коприва
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Коприва – състав, полезни свойства и странични ефекти
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Двуседмична диета с хляб
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Запечена франзела със сирене и чесън
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Копривата като средство за отслабване
Коментари към Пълнозърнест хляб с коприва