Пълнозърнест хляб с коприва
Необходими продукти:
- 500 грама пълнозърнесто брашно
- 100 грама бяло брашно
- 1 пакетче суха мая
- щипка захар
- 1-2 чаени лъжички сол
- 200 грама коприва, може и замразена
- 250 милилитра вода
Начин на приготвяне:
Смесете двата вида брашно със сухата мая, разбъркайте и добавете захар, сол и нарязана ситно прясна коприва. Може да използвате и замразена или бланширана. Налейте водата и разбъркайте докато получите хомогенна смес.
Изсипете върху набрашнен плот и замесете. Оформете хлебчета и ги сложете в застлана с лист пергамент тава. Оставете ги да удвоят обема си и изпечете в загрята фурна на 180 градуса до получаването на златист загар.
След готовност завийте с влажна кърпа, охладете и разрежете. Поднесете и гарнирайте с продукти по ваш избор и вкус.
Добър апетит!
Източник: www.everycakeyoubake.pl
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОДОКТОР ДИАБЕТО солуцио 50 мл.
ПЮРВИТАЛ УРЕТРИН капсули * 60
БИОХЕРБА ТОНИЗИРАЩ БИЛКОВ ЧАЙ ФИЛТЪР * 20
МАЙ ОРГАНИКА ХИДРАТИРАЩА МАСКА ЗА КОСА 200 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ СЕМЕНА НА КОПРИВА 20 мл
БИОХЕРБА ЛУКОВ ШАМПОАН 270 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Доц. Даниела Попова, Ръководител на Клиника по терапия на ендокринно метаболитни болести и диететика към УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“: Не случайно в молитвата си казваме „Хляб наш насущний“
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Какво се случва в тялото ни, след като откажем хляба
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Използвайте коприва за предотвратяване на косопада и заздравяване на косата
- Пълнозърнестият хляб е най-полезен
- Коприва – състав, полезни свойства и странични ефекти
- Червена мъртва коприва
- Рецепти за домашен селски хляб (с хрупкава коричка и с подправки)
Коментари към Пълнозърнест хляб с коприва