Пълнозърнест хляб с коприва

Необходими продукти:
- 500 грама пълнозърнесто брашно
- 100 грама бяло брашно
- 1 пакетче суха мая
- щипка захар
- 1-2 чаени лъжички сол
- 200 грама коприва, може и замразена
- 250 милилитра вода
Начин на приготвяне:
Смесете двата вида брашно със сухата мая, разбъркайте и добавете захар, сол и нарязана ситно прясна коприва. Може да използвате и замразена или бланширана. Налейте водата и разбъркайте докато получите хомогенна смес.
Изсипете върху набрашнен плот и замесете. Оформете хлебчета и ги сложете в застлана с лист пергамент тава. Оставете ги да удвоят обема си и изпечете в загрята фурна на 180 градуса до получаването на златист загар.
След готовност завийте с влажна кърпа, охладете и разрежете. Поднесете и гарнирайте с продукти по ваш избор и вкус.
Добър апетит!
Източник: www.everycakeyoubake.pl
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГРИЙН ФАРМАСИ ШАМПОАН С КОПРИВА И МАСЛО ОТ РЕПЕЙ ЗА НОРМАЛНА КОСА 350 мл
ЛЮКСЕОЛ БИЛКОВ ЧАЙ ЗА РАСТЕЖ НА КОСАТА филтърни пакетчета * 30
СПАЛМИТОЛ капсули * 30 АДИФАРМ
ЕВТЕРПА ШАМПОАН КОПРИВА 250 мл
МАГНАЛАБС ПРОСТАМИН капсули * 30
ВИАГЕОН капсули * 4
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас
- Червена мъртва коприва
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Коприва – състав, полезни свойства и странични ефекти
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Как да се откажем от хляба: начини и полза - част 1
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Да разбием заблудите - хляба
- Как да се откажем от хляба: начини и полза - част 2
Коментари към Пълнозърнест хляб с коприва