Пълнозърнеста пица в тиган с наденица и кейл
Горещият чугунен тиган превръща тестото за пица в хрупкава наслада (подобно на фокача). Пригответе на децата си тази ароматна и вкусна пица с наденица и зелено къдраво зеле (кейл), като знаете, че това ястие допринася за здравето на костите.
Необходими продукти:
- 3 чаени лъжички зехтин екстра върджин
- 2 парчета наденица, нарязани на малки резени
- 450-500 грама пълнозърнесто тесто за пица, на стайна температура
- 1 чаена лъжичка царевично брашно
- 6 супени лъжици доматен сос
- 1 чаша настъргана моцарела
Начин на приготвяне:
Поставете чугунен тиган с диаметър 30 сантиметра във фурната и загрейте до 260 градуса.
Загрейте 1 чаена лъжичка зехтин в малък тиган на средно силен огън и сложете наденицата. Разбърквате я от време на време с дървена лъжица, докато придобие розов цвят.
В средна купа сложете кейла и овкусете с 1 чаена лъжичка зехтин.
Разтегнете тестото във формата на кръг с диаметър около 30 сантиметра. Извадете чугунения тиган от фурната и го поръсете с царевично брашно. Внимателно сложете разстеленото тесто в тигана.
Намажете с доматения сос, като оставите 2-3 сантиметра в краищата на пицата без сос. Гарнирайте с наденицата, кейла и моцарелата. Поръсете с останалата 1 чаена лъжичка зехтин и сложете пицата да се запече във фурната, докато започне да покафенява или за около 15 минути. Оставете да изстине за 5 минути преди да сервирате.
Да ви е вкусно!
www.eatingwell.com
Коментари към Пълнозърнеста пица в тиган с наденица и кейл