Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Пълнен хляб с пикантно пилешко и чушки

Пълнен хляб с пикантно пилешко и чушки

Пълнен хляб с пикантно пилешко и чушки - изображение

Необходими продукти:

  • 2 броя пилешки гърди – сготвени и нарязани
  • 2 глави лук – нарязани
  • 2 червени чушки – нарязани
  • 1 скилидка чесън – смачкана
  • 1 ситно нарязана чушка Халапеньо
  • 2 чаени лъжици кимион
  • 1 чаена лъжица смлян кориандър
  • 1/2 чаена лъжица лют червен пипер
  • 1 супена лъжица доматена паста
  • 140 грама крема сирене
  • 75 грама майонеза
  • 100 грама настърган чедър
  • 100 грама настъргана зряла моцарела
  • 1 чаена лъжица сол
  • 1 чаена лъжица черен пипер
  • 1 цял хляб
  • 100 грама разтопено масло
  • 2 смачкани скилидки чесън
  • 2 супени лъжици магданоз, нарязан

Начин на приготвяне:

Изпържете лука в зехтин за 5 минути, докато омекне. Добавете червените чушки и ги изпържете и тях за 10 минути, докато всичко се карамелизира и омекне напълно.

Добавете в тигана чесъна и подправките, гответе за още 2 минути, сложете доматената паста и минута по-късно свалете от котлона. Оставете зеленчуците да се охладят и към тях прибавете накъсано пилешкото месо, крема сиренето, майонезата, двата вида сирене и лютата чушка Халапеньо. Разбъркайте, за да се комбинират и подправете.

Отрежете крайшниците на хляба и извадете вътрешността му. Намажете отвътре хляба със смес от разтопено масло, чесън и магданоз.

Напълнете плътно с плънката с пилешко месо, сложете крайшниците и намажете целия хляб с чесновото масло. Нарежете на филии.

Увийте в алуминиево фолио и печете за 25 минути, след което сервирайте.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: twistedfood.co.uk

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛайфстайлЛюбопитноСнимкиХранене при...ВидеоНовиниХрани и ястияДиетиИнтервюта