Пълнен хляб с пикантно пилешко и чушки
Необходими продукти:
- 2 броя пилешки гърди – сготвени и нарязани
- 2 глави лук – нарязани
- 2 червени чушки – нарязани
- 1 скилидка чесън – смачкана
- 1 ситно нарязана чушка Халапеньо
- 2 чаени лъжици кимион
- 1 чаена лъжица смлян кориандър
- 1/2 чаена лъжица лют червен пипер
- 1 супена лъжица доматена паста
- 140 грама крема сирене
- 75 грама майонеза
- 100 грама настърган чедър
- 100 грама настъргана зряла моцарела
- 1 чаена лъжица сол
- 1 чаена лъжица черен пипер
- 1 цял хляб
- 100 грама разтопено масло
- 2 смачкани скилидки чесън
- 2 супени лъжици магданоз, нарязан
Начин на приготвяне:
Изпържете лука в зехтин за 5 минути, докато омекне. Добавете червените чушки и ги изпържете и тях за 10 минути, докато всичко се карамелизира и омекне напълно.
Добавете в тигана чесъна и подправките, гответе за още 2 минути, сложете доматената паста и минута по-късно свалете от котлона. Оставете зеленчуците да се охладят и към тях прибавете накъсано пилешкото месо, крема сиренето, майонезата, двата вида сирене и лютата чушка Халапеньо. Разбъркайте, за да се комбинират и подправете.
Отрежете крайшниците на хляба и извадете вътрешността му. Намажете отвътре хляба със смес от разтопено масло, чесън и магданоз.
Напълнете плътно с плънката с пилешко месо, сложете крайшниците и намажете целия хляб с чесновото масло. Нарежете на филии.
Увийте в алуминиево фолио и печете за 25 минути, след което сервирайте.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: twistedfood.co.uk
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Булгур с пилешко и зеленчуци
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
Коментари към Пълнен хляб с пикантно пилешко и чушки