Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пълнен артишок с наденица и чушки

Пълнен артишок с наденица и чушки

Пълнен артишок с наденица и чушки - изображение

Необходими продукти:

  • 4 броя пикантни сурови наденици (използвайте само вътрешността)
  • 2 червени чушки - нарязани на ситно
  • 1 чаена чаша червен лук, наситнен
  • 4 скилидки чесън, пресовани
  • 3/4 чаена чаша панко галета
  • 1/2 чаена чаша свеж магданоз
  • 1/4 чаена чаша настърган пармезан
  • 4 артишока
  • 3 супени лъжици лимонов сок
  • 1/2 чаена чаша вода
  • 1 супена лъжица олио

Начин на приготвяне:

За пълнежа изпържете наденицата, като я раздробите, до готовност. Излейте излишната мазнина от тигана.

Добавете пиперките и лука. Гответе за около 10 минути и разбърквайте от време на време.

Добавете чесъна и минута по-късно свалете от котлона. Прибавете галетата, магданоза и пармезана.

Отрежете дръжките на артишока, така че зеленчукът да стои прав. Изрежете около 2-3 сантиметра от върха на артишока, за да премахнете острите ръбове на листата.

Намажете отрязаните части с лимонов сок.

Извадете с лъжица част от вътрешността и с ръце разперете листата. Напълнете артишока, като поставите от плънката и между листата.

Смесете водата с останалия лимонов сок и сложете в тавичка. Отгоре поставете артишока и печете под фолио на ниска температура за 20 минути. Свалете фолиото и запечете за приятен загар и сервирайте.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bhg.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияПрезентацииЛюбопитноЛайфстайлБотаникаЛечения