Печен йерусалимски артишок с фета сирене

Необходими продукти:
- 450 грама йерусалимски артишок
- 1 супена лъжица зехтин
- морска сол и черен пипер на вкус
- 2 супени лъжици краве масло, разтопено
- 2 скилидки чесън, пресован
- 2-3 супени лъжици копър, наситнен
- шепа фета сирене, натрошено
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 180 градуса.
Измийте и почистете добре йерусалимския артишок (няма нужда да го белите), след което го нарежете на тънки филийки или резени. Подправете със зехтин, морска сол и черен пипер на вкус и запечете в тавичка за 25-30 минути или докато омекне и придобие златист цвят.
Разбъркайте в купичка разтопеното краве масло, чесъна и копъра и разпределете сместа върху артишока.
Сервирайте, като гарнирате с фета сирене.
Приятен апетит!
Източник:
viktoriastable.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАКСБАЛАНС капсули * 60 PHYTO LIFE
БИО СОК ОТ АРТИШОК 200 мл
ЕКВИЛИБРА ФАСТ ДРЕНА 500 мл
КОЛОН КЛИЙНЪР ПЛЮС 449 мг капсули * 60 БИОТИКА
СУОНСЪН АРТИШОК капсули 250 мг * 60
ПРАНАРОМ ПРАНАДРЕН разтвор 500 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Артишок - полезни свойства и противопоказания
- Как да си направим артишок на скара?
- Добавки за здрав черен дроб (хепатопротектори)
- Артишокът е добра алтернатива при борбата с рак на гърдата
- Артишок
- Намалете нивата на кръвна захар, холестерол и пикочна киселина с вода от артишок
- Пълнен артишок с наденица и чушки
- Хумус с авокадо, артишок и спанак
- Как да изберете и да сготвите артишок
- Броколи с артишок и кисело мляко
Коментари към Печен йерусалимски артишок с фета сирене