Печен йерусалимски артишок с фета сирене
Необходими продукти:
- 450 грама йерусалимски артишок
- 1 супена лъжица зехтин
- морска сол и черен пипер на вкус
- 2 супени лъжици краве масло, разтопено
- 2 скилидки чесън, пресован
- 2-3 супени лъжици копър, наситнен
- шепа фета сирене, натрошено
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 180 градуса.
Измийте и почистете добре йерусалимския артишок (няма нужда да го белите), след което го нарежете на тънки филийки или резени. Подправете със зехтин, морска сол и черен пипер на вкус и запечете в тавичка за 25-30 минути или докато омекне и придобие златист цвят.
Разбъркайте в купичка разтопеното краве масло, чесъна и копъра и разпределете сместа върху артишока.
Сервирайте, като гарнирате с фета сирене.
Приятен апетит!
Източник:
viktoriastable.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИТАЛ КОНЦЕПТ ДЕТОКС капсули * 60
МАКСБАЛАНС капсули * 60 PHYTO LIFE
ХЕПАТЕКС сироп 300 мл ЛАЙФ НЕЙЧЪР & НУТРИШЪН
ТЕРАНОВА КОМПЛЕКС ХРАНОСМИЛАТЕЛНИ ЕНЗИМИ капсули * 100
ПРО ХЕПА капсули 460 мг * 60 ХЕРБАМЕДИКА
ПЛАНТИС АРТИШОК капсули * 60 042580
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Добавки за здрав черен дроб (хепатопротектори)
- Артишок - полезни свойства и противопоказания
- Земна ябълка, Иерусалимски артишок, Гулия, Топинамбур
- Печен артишок с чеснов дресинг
- Топинамбур (земна круша)
- Артишок
- Как да си направим артишок на скара?
- Салата с печени червени чушки и артишок
- Как да изберете и да сготвите артишок
- Допелхерц Хепабаланс - Подкрепа за черния дроб по време на празниците
Коментари към Печен йерусалимски артишок с фета сирене