Печен йерусалимски артишок с фета сирене
Необходими продукти:
- 450 грама йерусалимски артишок
- 1 супена лъжица зехтин
- морска сол и черен пипер на вкус
- 2 супени лъжици краве масло, разтопено
- 2 скилидки чесън, пресован
- 2-3 супени лъжици копър, наситнен
- шепа фета сирене, натрошено
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 180 градуса.
Измийте и почистете добре йерусалимския артишок (няма нужда да го белите), след което го нарежете на тънки филийки или резени. Подправете със зехтин, морска сол и черен пипер на вкус и запечете в тавичка за 25-30 минути или докато омекне и придобие златист цвят.
Разбъркайте в купичка разтопеното краве масло, чесъна и копъра и разпределете сместа върху артишока.
Сервирайте, като гарнирате с фета сирене.
Приятен апетит!
Източник:
viktoriastable.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИТАЛ КОНЦЕПТ ДЕТОКС капсули * 60
МАКСБАЛАНС капсули * 60 PHYTO LIFE
ДОПЕЛХЕРЦ АКТИВ ХЕПАБАЛАНС капсули * 30
ФАРМАСИ ЛАБОРАТЪРИС ЛЕВЕРЕН таблетки * 30
ГРЕВИЯ АЛХОСТОП ПРО капсули * 60
ЕЛИТ-ФАРМ ЕКСТРАКТ ОТ АРТИШОК таблетки * 40
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Добавки за здрав черен дроб (хепатопротектори)
- Артишок - полезни свойства и противопоказания
- Земна ябълка, Иерусалимски артишок, Гулия, Топинамбур
- Топинамбур (земна круша)
- Пълнен хляб със спанак, артишок и сирена
- Артишок
- Артишокът е добра алтернатива при борбата с рак на гърдата
- Намалете нивата на кръвна захар, холестерол и пикочна киселина с вода от артишок
- Пълнен артишок с наденица и чушки
- Хумус с авокадо, артишок и спанак
Коментари към Печен йерусалимски артишок с фета сирене