Печен йерусалимски артишок с фета сирене
Необходими продукти:
- 450 грама йерусалимски артишок
- 1 супена лъжица зехтин
- морска сол и черен пипер на вкус
- 2 супени лъжици краве масло, разтопено
- 2 скилидки чесън, пресован
- 2-3 супени лъжици копър, наситнен
- шепа фета сирене, натрошено
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 180 градуса.

Измийте и почистете добре йерусалимския артишок (няма нужда да го белите), след което го нарежете на тънки филийки или резени. Подправете със зехтин, морска сол и черен пипер на вкус и запечете в тавичка за 25-30 минути или докато омекне и придобие златист цвят.
Разбъркайте в купичка разтопеното краве масло, чесъна и копъра и разпределете сместа върху артишока.
Сервирайте, като гарнирате с фета сирене.
Приятен апетит!
Източник:
viktoriastable.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАКСБАЛАНС капсули * 60 PHYTO LIFE
БИО ИНСТАНТНО ЛАТЕ С ЦИКОРИЯ, БИЛКИ И ПОДПРАВКИ 200 г DARY NATURY
ЛИКУИД ОФ разтвор 250 мл ХЕРБАМЕДИКА
НУТРИГЕН ЗЕЛЕНЧУКОВ СИРОП ЗА ДЕЦА 200 мл
БИОФАР ФИТО ХРАНОСМИЛАНЕ ефервесцентни таблетки * 8
АНАКА 3 МОРОСИЛ МИНСЬОР прах 240 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Артишок - полезни свойства и противопоказания
- Добавки за здрав черен дроб (хепатопротектори)
- Земна ябълка, Иерусалимски артишок, Гулия, Топинамбур
- Артишок
- Пилешко с артишок и мариновани гъби
- Печен артишок с чеснов дресинг
- Свежа пица със спанак и артишок
- Топинамбур (земна круша)
- Салата с артишок и червени чушки
- Броколи с артишок и кисело мляко
Коментари към Печен йерусалимски артишок с фета сирене