Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Печен артишок с чеснов дресинг

Печен артишок с чеснов дресинг

Печен артишок с чеснов дресинг - изображение

Необходими продукти:

  • 3 артишока
  • 2 лимона
  • 4 супени лъжици зехтин
  • сол
  • 1 малка скилидка чесън, смачкана
  • 1 чаена лъжица дижонска горчица
  • 1/2 чаена лъжица сос Уорчестър
  • 1/4 чаена чаша настърган пармезан

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 220 градуса и застелете тава с алуминиево фолио.

Измийте артишока и го подсушете с кухненска кърпа.

Отрежете стъблото на артишока и върховете на всички листа. Разрежете зеленчука през средата вертикално.

Сложете артишока в приготвената тава и изстискайте половин лимон върху отрязаната половин и натрийте краищата на зеленчука с цитруса. Поръсете със сол и полейте със зехтин. Обърнете и повторете процедурата - лимон, сол и зехтин.

Оставете артишока с отрязаната страна надолу и печете под фолио за 35-40 минути.

Междувременно намачкайте цялата глава чесън и посолете с 1/4 чаена лъжица сол.

Настържете кората на 1 лимон в купичка и изстискайте малко лимонов сок. Прибавете горчицата, соса Уорчестър и 2 супени лъжици зехтин. Смесете с чесъна, прибавете пармезан.

Сервирайте печения артишок с дресинга.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: goodhousekeeping.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияПрезентацииЛюбопитноЛайфстайлБотаникаЛечения