Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Пълнен хляб със спанак, артишок и сирена

Пълнен хляб със спанак, артишок и сирена

Пълнен хляб със спанак, артишок и сирена - изображение

Има ли някой, който да не обича хрупкав хляб и топящо се сирене? Ако и вие сте почитатели на комбинацията, вижте как да си приготвите хрупкавото хлебче с вкусен пълнеж!

Необходими продукти:

  • 2 супени лъжици зехтин
  • 2 скилидки чесън - смачкани
  • 1/2 чаена лъжица лют червен пипер на люспи
  • 3/4 чаени чаши задушен спанак
  • 400 грама артишок от консерва
  • 200 грама крема сирене
  • 3/4 чаена чаша заквасена сметана
  • 1 чаена чаша зряла моцарела
  • 1 чаена чаша пармезан
  • сол
  • черен пипер
  • 1 питка

Начин на приготвяне:

В тиган загрейте 1 лъжица зехтин. Смачкайте скилидките чесън и ги запържете заедно с червения пипер на люспи за 30 секунди. Добавете спанака и артишока, след което прибавете заквасената сметана, крема сиренето, пармезана и половината моцарела.

Подправете със сол и черен пипер и разбъркайте, докато се разтопят сирената, след което махнете от котлона.

Изрежете върха на питката и издълбайте вътрешността й. Нарежете сърцевината на хляба на кубчета.

питка

Нарежете и страните на хляба, за да се получат малки хапки, но не ги разделяйте от основата. Изсипете сиреновата смес в хляба. Сложете го в голяма тава, застлана с хартия за печене. Поръсете с останалата моцарела по ръба на хлебната купа и затворете с капака.

питката


В тавата сложете и кубчетата от сърцевината на хляба. Подправете ги със зехтин и печете за 15-20 минути предварително загрята на 190 градуса фурна.

готовата питка

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasty.co

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияЛайфстайлЛюбопитноПрезентацииБотаникаЛеченияХранене при...НовиниСнимкиДиети