Пълнено хлебче с бекон, яйца, спанак и кашкавал

Необходими продукти:
- няколко готови кръгли хлебчета
- 1 глава лук, обелена и нарязана ситно
- 100 грама пресен спанак
- 40 грама краве масло
- 70 грама ситно нарязан бекон
- 3 разбити яйца
- 100 грама кашкавал за поръсване
- сол, черен пипер според вкуса
- 1 пресована скилидка чесън
- 1 супена лъжица зехтин
Начин на приготвяне:
Отрежете капачетата на хлебчетата и издълбайте вътрешната им част. В тиган загрейте маслото и запържете лука, заедно с нарязан ситно спанак.
Добавете бекона и подправете със сол и черен пипер според вкуса ви. Охладете плънката, комбинирайте я с разбитите яйца, разбъркайте и напълнете хлебчетата. Поръсете всяко с кашкавал.
Смесете зехтина с чесъна и намажете хлебчетата със сместа. Загрейте фурната на 190 градуса, подредете ги в застлана с пергамент тава и запечете за 20 минути. Поднесете топли и им се насладете.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник и снимки: ocio.laopiniondezamora.es
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Рецепти за домашен селски хляб (с хрупкава коричка и с подправки)
- Хлебен пудинг
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Хлебна запеканка с крема сирене, боровинки и лимон
- Яжте хляб - за отслабване
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Питка за Бъдни вечер с мед
- Хляб с орехи и брашно от елда
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
Коментари към Пълнено хлебче с бекон, яйца, спанак и кашкавал