Пълнено телешко с картофи и лук

Необходими продукти:
- 2 чаени лъжици нишесте
- 1 супена лъжица олио
- 1 чаена чаша сухо бяло вино
- 1,5 килограма телешко филе (цяло парче)
- 1 супена лъжица лимонов сок
- сол и черен пипер
- 1/2 чаена чаша готварска сметана с масленост 35%
- 2 чаени чаши месен бульон
За плънката:
- 2 супени лъжици олио
- връзка копър
- 1 яйце
- сол
- черен пипер
- 1 голяма глава лук
- 2 едри картофа
Начин на приготвяне:
Измийте картофите, сварете ги до готовност, обелете и накълцайте с ножа.
Главата лук обелете, нарежете ситно и изпържете на среден огън в олиото за около 10 минути, през които разбърквайте периодично.
След това прибавете картофите при лука, подправете и разбъркайте (не трябва да остават бучки). Чукнете яйцето в тази смес и сложете нарязания копър. Разбъркайте.
Измийте и подсушете телешкото. Направете недълбоки разрези напречно на влакната. Покрийте с найлоново фолио и начукайте добре.
Разпределете картофената плънка в средата на месото, завийте я със свободните краища и завържете плътно с подходяща връв. Получава се руло.
Подправете със сол и черен пипер. Сгорещете олио в дълбок съд и в него запържете месото по 5 минути от всяка страна. След това налейте виното и изчакайте да кипне. Четири минути по-късно добавете бульона и щом течността заври, затворете съда с капак.
Преместете го във фурната (предварително сгорещена до 180 градуса) и нека ястието се задушава 25 минути.
Щом бъде готово, извадете върху дъска, покрийте с фолио и оставете така за 15 минути.
В малка купа смесете готварската сметана и нишестето. Поставете върху котлона съда с образувалия се при печенето на телешкото сок. Щом кипне, налейте сметаната и варете 3 минути, като разбърквате. Подправете със сол, лимонов сок, черен пипер и поднесете рулото с този сос.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Мексиканско ястие от кайма с боб и царевица
- Телешко с картофи, грах и зелен боб
- Талиатели с телешко месо - Бьоф Строганов
- Френска яхния с гъби и телешко - Бьоф бургиньон
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Бургер с телешко и ананас
- Зеленчукова салата с телешко месо
- Фламандско телешко задушено от Анри Донно
- Телешки стек със салата от рукола и портокал
- Телешко в млечен сос Бешамел с гъби, лук и яйца
Коментари към Пълнено телешко с картофи и лук