Начало Хранене Рецепти Предястия Студени Пълнени яйца с пилешко месо и кисели краставички

Пълнени яйца с пилешко месо и кисели краставички

Пълнени яйца с пилешко месо и кисели краставички - изображение

Покрай великденските празници се затрупваме с много сварени и натрошени яйца, често ни омръзват и търсим варианти как да ги поднесем по-разнообразно. Представяме ви много вкусен вариант за пълнени яйца с пилешко и краставички.

Необходими продукти:

  • 12 яйца
  • 300 грама пържено пилешко месо
  • 2/3 чаена чаша кисели краставички
  • 2 супени лъжици ябълков оцет
  • 1 1/2 чаена лъжица червен пипер
  • 1 чаена лъжица лют червен пипер
  • 1 чаена лъжица сол
  • 1/4 чаена чаша пера зелен лук (нарязани на ситно)
  • 3 супени лъжици лют сос

Начин на приготвяне:

Сварете яйцата за 12 минути в подсолена вода. След това ги сложете в ледено студена вода и изчакайте да се охладят за 20 минути. Обелете ги и ги разрежете наполовина.

Внимателно извадете жълтъците и ги сложете в купа. При тях добавете пилешкото месо (нарязано на ситно) и киселите краставички, също наситнени (оставете по 2 супени лъжици от пилето и от краставичките, преди да ги смесите, за да използвате по-късно за декорация). Прибавете подправките, майонезата и оцета. Разбъркайте, докато се комбинират добре всички съставки.

Подредете белтъците в плато за сервиране. С лъжица ги напълнете с микса от жълтъци и пилешко. Всяка хапка поръсете с малко от заделените пилешко и краставички.

Направете щрихи с лютивия сос и поръсете със зеления лук.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: myrecipes.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияНовиниЛюбопитноХранене при...ЛайфстайлАнкетиВидеоСнимкиДиетиАлтернативна медицина