Пълнени яйца с пилешко месо и кисели краставички

Покрай великденските празници се затрупваме с много сварени и натрошени яйца, често ни омръзват и търсим варианти как да ги поднесем по-разнообразно. Представяме ви много вкусен вариант за пълнени яйца с пилешко и краставички.
Необходими продукти:
- 12 яйца
- 300 грама пържено пилешко месо
- 2/3 чаена чаша кисели краставички
- 2 супени лъжици ябълков оцет
- 1 1/2 чаена лъжица червен пипер
- 1 чаена лъжица лют червен пипер
- 1 чаена лъжица сол
- 1/4 чаена чаша пера зелен лук (нарязани на ситно)
- 3 супени лъжици лют сос
Начин на приготвяне:
Сварете яйцата за 12 минути в подсолена вода. След това ги сложете в ледено студена вода и изчакайте да се охладят за 20 минути. Обелете ги и ги разрежете наполовина.
Внимателно извадете жълтъците и ги сложете в купа. При тях добавете пилешкото месо (нарязано на ситно) и киселите краставички, също наситнени (оставете по 2 супени лъжици от пилето и от краставичките, преди да ги смесите, за да използвате по-късно за декорация). Прибавете подправките, майонезата и оцета. Разбъркайте, докато се комбинират добре всички съставки.
Подредете белтъците в плато за сервиране. С лъжица ги напълнете с микса от жълтъци и пилешко. Всяка хапка поръсете с малко от заделените пилешко и краставички.
Направете щрихи с лютивия сос и поръсете със зеления лук.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: myrecipes.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Колко време се варят различните видове яйца
- Как да сварим яйца (на пара и във вода), без да се спукат
- Колко време да варим яйцата, за да станат както ги предпочитаме
- 12 интересни идеи за украса от варени яйца
- Великденски пиленца от яйца
- Пълнени яйца с авокадо
- Пълнени пиленца от яйца за Великден
- 7-дневна диета с яйца
- Мариновани пъдпъдъчи яйца с чесън и аншоа
- Пълнени сварени яйца с шунка, кашкавал и майонеза
Коментари към Пълнени яйца с пилешко месо и кисели краставички